Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şanlıurfa'da yaşayan Şemse Karadağ'ın tümör çıkan eline leğen kemiğinden nakil yapıldı!

        Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Dr. Ali Erkan Yenigül, 54 yaşındaki Şemse Karadağ isimli hastanın leğen kemiğinden el kemiklerine nakil yaptı.

        İHA'nın haberine göre; Şanlıurfa'da uzun yıllar boyunca el parmaklarındaki rahatsızlığı ile sorun yaşayan hasta Şemse Karadağ, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Bölümüne başvurarak tedavi olmak istedi. Hastanenin Uzman Dr. Ali Erkan Yenigül'ün tedavi yöntemini kabul ederek ameliyat olan 54 yaşındaki hasta, ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

        TÜMÖRLÜ KEMİK ÇIKARILDI

        Uz. Dr. Ali Erkan Yenigül ameliyat sonrası açıklamasında, "54 yaşında Şemse Karadağ isimli hasta sol el başparmak ağrı şikayetiyle polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkik ve muayene sonucunda parmak kemiğini neredeyse tamamen kaplayan tümör olduğu görüldü. Lezyon büyüktü, ağrı ve hareket zorluğu yapıyordu. Bu tur tümörler büyüdüğünde kemik zarını aşarak yayılım yapabiliyor, bir kısmı da patolojik kırıkla sonuçlanabiliyor. Bu tümörlerin kadın erkek görülme oranı eşittir ve uygun sınırlarda cerrahi tedavi edilmesi gerekmektedir. Hastamızın sol el başparmak kemiği neredeyse tamamıyla tutulmuş, ağrı ve hareket zorluğu başlatmıştı. Ameliyatta uygun sınırlarda tümörlü kemik çıkarıldı. Yerine hastanın leğen (iliak kemik) kemiğinden aynı ölçülerde kemik alınarak başarı ile parmağa nakil edildi. Ameliyat sonrası parmağını yerinde gören hasta çok mutlu oldu" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ