Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kocaeli'de yaşayan Leyla Emektar, engelli öğrencisini 3 yıl boyunca fotoğrafladı!
        1

        Nagihan ile Ayhan Yaşar çiftinin iki çocuğundan biri olan ve açık omurga hastası olarak dünyaya gözlerini açan 15 yaşındaki Sezer Yaşar'ın okulunda görsel sanatlar öğretmeni olan Leyla Emektar, 8 yıl önce tanıştığı öğrencisinin azminden etkilendi.

        2

        Emektar, öğrencisi Sezer'in yaşama bakışını anlatmak amacıyla 3 yıl boyunca genellikle hafta sonları ve özel günlerinde onun günlük hayatını fotoğraflayarak "Sezer'in Günlüğü" projesine imza attı.

        3

        Öğrencisinin azmini fotoğraf sergisiyle anlatacak olmanın mutluluğunu yaşayan Emektar, 28 yıldır fotoğraf çektiğini, uzun yıllar proje çalışmaları yaptığını söyledi.

        4

        Emektar, "Amacımız engelli ailelere bir güven verebilmek, çocuklarının çok değerli olduğunu, arkalarında durdukları zaman da harika sonuçlar elde edebileceklerini göstermeyi hedefledik" dedi.

        5

        Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Sezer Yaşar da projenin 3 yıl sürdüğünü aktararak, bir anda kendisini çekimlerde bulduğunu söyledi.

        6

        Yaşar, "Öğretmenim bu proje ile engellilerin zor yaşamını ispatlamaya çalıştı. İhtiyacımız olan şeyleri tüm Türkiye'ye duyuruyor." ifadelerini kullandı.