Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 9 yıldır böbrek hastasıydı

        Konyalı Seher Kara, 9 yıldır mücadele ettiği böbrek yetmezliğinden babasının vesilesiyle kurtuldu. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ve 2 saat süren operasyonda babadan alınan böbrek, kızına başarıyla nakledildi. Fedakar baba Ömer Kara, "Ben tek böbrekle de yaşarım. Yeter ki kızım sağlığına kavuşsun." diye konuştu.

        Konya'da özel sektörde çalışan 49 yaşındaki Ömer Kara, kızının sağlığına kavuşmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Kızına böbreğini vermek için bir an bile tereddüt etmediğini belirten baba Kara, şöyle dedi:

        "Kızımın hastalığını öğrendiğimizden beri evde huzurumuz kalmamıştı. 9 yıldır onu birçok hastaneye götürdüm. 2 yıldır diyalize bağlı olarak yaşıyordu. Son zamanlarda diyaliz sıklığı artınca kızım bu durumdan çok olumsuz etkilenmeye başlamıştı. Dokularımın uyduğunu öğrenince de kızıma böbreğimi vermeye karar verdim."

        Babasının böbreği ile yeniden hayat bulduğunu anlatan Seher Kara ise sağlığına tekrar kavuşacağı için sevinçli olduğunu söyledi. Rahatsızlığı nedeniyle ilköğretim sonrasında okuluna devam edemediğini belirten Kara, "Babama çok teşekkür ederim. Beni tekrar hayata bağladı. 9 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordum. Babam beni bu zorluklardan kurtardı. Herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

        Ameliyatı başarı ile gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı ise Konya'da 4 bin kişinin böbrek nakli için sırada beklediğini belirtti.

        Prof. Tavlı, "Halkımız gerek kadavra gerekse canlı nakillerde günden güne bilinçlenmeye başladı. Belki şu an için nakil sayısı yeterli değil ama zamanla bu bilinç daha da artacaktır." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ