Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüzsüz kadına protez maske

        ABD’de 11 yıl önce şakalaşma sırasında bir arkadaşının boş sandığı tüfeğin tetiğine basmasıyla yüzü parçalanan, gözleri, burnu ve elmacık kemik leri yok olmasına karşın mucize eseri kurtu lan Chrissy Steltz, doktorların son teknolojiyi kullanarak geliştirdiği protez maskeyle yeni yüzüne kavuştu.

        Geçirdiği travmaya rağmen, okulunu zamanında bitiren, hatta arkadaşlarıyla birlikte yıl sonu balosuna bile katılan Steltz, daha sonra körler okuluna devam etti. Yüzünü gizlemek için maske takan genç kadın, kendisi gibi görme engelli eşi Geoffrey Dilgers ile burada tanıştı. Geçen yıl bir erkek çocuk dünyaya getiren

        Steltz’ in kazadan önceki fotoğraflarını inceleyen doktorlar, genç kadının yüzüne uygun bir protez maske geliştirdi. Yeni yüzüyle çok mutlu olduğunu söyleyen Steltz, “Kazadan sonra kendimi bırakmadım. Savaşmaya devam ederek kendime bir hayat kurdum. Bu protez maskeyle, artık oğlum normal görünen bir anneye sahip oldu” diye konuştu.

        Steltz’in göz çukurları ve burnunun tamamen yok olması nedeniyle doktorların yüz nakli operasyonu yerine, genç kadına protez yüz taktıkları belirtildi. Operasyonda Steltz’ in zarar görenderisi alınıp, burun boşluğuna delikler açıldı.

        Genç kadının sağ bacağından alınan kemik ve deri kullanılarak yapılan

        protez, istenildiğinde çıkarılabiliyor.

        DIŞ HABERLER/ GAZETE HABERTURK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ