Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Başbakan'dan, Cumhurbaşkanı'ndan yardım istiyorum"

        Siroz hastalığına yakalanan ve yıllarca bu hastalığın kucağında ölümle pençeleşen İsmail Çayın (50), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kendisine yardım elini uzatmasını istedi.

        Çayın, İlbadı Mahallesi'nde oturduğunu, 75 kilogram iken siroz hastalığına yakalanması sonucu 100 kilograma kadar çıktığını, yıllardır da hastalığın pençesinde kıvrandığını söyledi.

        Terlemekle başlayan hastalık belirtilerinin aşırı uykuyla devam ettiğini bildiren Çayın, hastaneye başvurduğu zaman kendisine kalp rahatsızlığı teşhisinin konulduğunu, İzmir'de bir süre kalp hastalığı tedavisi gördüğünü, 10 yıl önce Denizli Devlet Devlet Hastanesinde siroz olduğunu öğrendiğini belirtti.

        Denizli'deki doktorların, ''Artık Denizli'de kendisi için bir şey yapılamayacağını'' söylediklerini ifade eden Çayın, ''3-4 gün hastanede yattım. Verdikleri ilacı bünyem kabul etmedi, şişmeye, nefes alamamaya başladım. Dediler ki 'sen karaciğer nakli olacaksın, Antalya'ya gideceksin' param olmadığı için gidemiyorum'' diye konuştu.

        Çayın, bir sağlık programında bir doktorun, ''Benim babam da sirozdu, siroz olanları kurtarırım'' sözünün kendisi için umut olduğunu söyledi.

        -''CUMHURBAŞKANIMDAN, BAŞBAKANIMDAN...''-

        Ayakta durmakta güçlük çektiğini belirten Çayın, ''Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan yardım istiyorum. Beni bir evlat gibi, kardeş gibi görüp bana yardım etmelerini istiyorum. Ben de çocuklarıma yuva kurdurmak, dede olmak istiyorum. 7 aydır yatakta yatıyorum. Ne yürüyebiliyor ne de ihtiyaçlarımı giderebiliyorum. 3-4 günde bir ilaçla tuvalet ihtiyacımı gideremiyorum'' ifadesini kullandı.

        Eşi Gülay Çayın (45) ise, eşinin hastalığı ile uğraşmaktan çocuklarına vakit ayıramadığını ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

        Gülay Çayın, ''Servergazi Devlet Hastanesine gittik bakamayacaklarını söylediler. Pamukkale Üniversitesi Hastanesine gittik o da devlet hastanesine havale etti. Buralarda tedavisinin olmadığını söylüyorlar'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ