Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Botox kimlerde iyi duruyor?

        Yüzümüzde bulunan 80 kas ile 7 bin farklı mimik yaptığımız düşünüldüğünde, mimiklerin önemi daha iyi anlaşılıyor. Doğru mimik, kişiyi güzelleştirirken, yanlış mimik çirkinleştirip yaşlandırıyor. Yaşlanmayı engellemenin en önemli yollarından biri ise botox uygulaması olarak görülüyor. Botox, toprakta bulunan bir bakterinin, hayatta kalmak için ürettiği bir toksin olarak tanımlanıyor.

        HEM KORUMA HEM GENÇLEŞME

        Botox yanlış bir inanışla yılan zehiri zannediliyor. “Uygun miktarda alınmadığında suyun bile zehir etkisi olduğunu unutmayalım” diyen Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, bu yöntemin hem koruma hem de gençleşme amaçlı uygulanabildiğini söylüyor. Koruma amaçlı botox tekniğinin diğerinden farklı olduğunu söyleyen Prof. Karacalar, bu teknikte, gelecekte yüze zarar verebilecek güçlü ve ters mimik kaslarının eğitildiğini, diğerinin ise çizgi oluşturan kaslar dışında yüzü aşağı çeken kaslara uygulandığını söylüyor.

        YAPTIRMANIZ GEREKTİĞİNİ NASIL ANLARSINIZ?

        “Parmağınızı yüzünüzdeki bir çizginin iki yanına koyup gerdiğinizde çizgi kayboluyorsa bu erken bir çizgidir ve botox için en ideal durum budur” diyen Karacalar, yaptığınız test ile çizginizde azalma olmasına karşın kaybolma olmaması bu çizginin yerleştiğini gösterir” diyor.

        BEBEK BOTOKSU İFADEYİ BOZMUYOR

        Deri içine çok düşük dozda yapılan botox ve bebek botox olarak adlandırılan uygulamayla mimikler donmuyor ve ifade yok olmuyor. “Botoxla mimik tasarımı” tekniğinde ise sadece yüzün anlamına zarar veren mimikler durduruluyor. İfade bozan tekniğin şablon botox uygulamaları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Karacalar, mimikleri; cinsiyete, yüzün uyumuna, yaşa, kişiliğe, meslek gruplarına göre tasarlayan botoxun en ideali olduğunu söylüyor. Mimik tasarımının özellikle sunucu, oyuncu veya şarkıcı olan ünlü kişilere uygulanması gerekiyor. Bu gruba şablon botox uygulandığında, ortaya duygularını seyirciye aktaramayan bir spiker, rolünü oynayamayan bir oyuncu ya da içten gülemeyen bir şarkıcı çıkıyor. Botoxla mimik tasarımı uygulaması ise rolün daha kolay oynanmasını ve sunucunun kamera önünde mimiklerini kaybetmeden daha enerjik ve dingin görünmesini sağlıyor. Ters mimik yapan birinde botox yaşı ergenlik dönemine kadar inebilirken gençleşme amaçlı botoksta en ideal dönemin orta yaş olduğu belirtiliyor.

        HERKESE UYGUN DEĞİL

        Botox herkes için uygun bulunmuyor ve öncesinde mutlaka uygunluk testi yapılması gerekiyor. Özellikle hipotonik denilen gerginliği azalmış kaslarda, (yüzü düşen insan) ve atonik adı verilen kas gerginliği tamamen kaybolmuş (çökkün yüzlü insan) kişilerde kas yapısı botoxu kaldırmıyor ve sonuç daha kötü oluyor. Bu uygulama en iyi sonucu mimik kaslarının yaygın ve yersiz şekilde kullanılıp deriye yansıması halinde veriyor. Bilinenin aksine, ileri yaşta sadece botox ile gençleşme çabası yüzün dengesini bozup ortaya kötü sonuçların çıkmasına neden oluyor.

        BOTOXU İYİ TAŞIYAN YÜZLER

        * Üzgün ve yorgun görünümlü

        * Sert ve öfkeli

        * Küçük gözlü yüzler

        BIYIK BÖLGESİNDEKİ TERLEMEYE SON

        Botoxun az bilinen uygulamaları:

        * Alt yüz ve boyun uygulamalarıyla daha belirgin yüz ovali

        * Daha silindirik ve düzgün boyun elde edilmesi

        * Bıyık bölgesindeki terlemenin giderilmesi

        * Burun ucu kaldırma

        * Daha seksi ve dolgun görünümlü dudak tasarımı

        * Gözeneklerin küçültülmesi

        * Kare yüzlerin üçgen yüze dönüştürülmesi

        * Gerginlik tipi baş ağrılarından kurtulma.

        ERKEKLERİN İLGİSİ ARTTI

        Prof. Dr. Ahmet Karacalar, erkeklerde son yıllarda botoxa olan ilginin arttığını belirtiyor. Erkekler botoxu özellikle öfkeli gösteren çatık kaşlar ile kaz ayaklarının giderilmesi ve daha dinlenmiş bir görüntü elde etmek için yaptırıyor.

        CEYDA ERENOĞLU- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ