Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık NBŞ için bilimsel kurul!

        HABERTURK.COM SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        HABERTÜRK TV ve Gazete Habertürk'ün ortaya çıkardığı nişasta bazlı şekerin tehlikeleri konusunda bugün Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir açıklama yaptı. Bakan Akdağ, konunun bilimsel kurula aktarıldığı, bilimsel kurulun da inceleme başlattığını söyledi.

        "BİLİMSEL KURUL OLUŞTURDUK"

        Bakan Akdağ açıklamasında şunları kaydetti:

        "Tartışmalara karşı bizim toplumda Sağlık Bakanlığı olarak önemli bir görevimiz var. Her kafadan bir ses çıkarken bizim de aceleci ve altı iyi doldurulmamış açıklamalar yapmamız doğru değil. Bu olaylarda her zaman yetkin bir bilimsel kurul oluşturuyoruz. Yani tartışmaya nokta koyabilecek ya da tartışmayı büyük ölçüde bilimsel çerçeve oturtabilecek olanlar ancak bilim adamlarıdır. Dedikodularla bir işin götürülmesini hiç doğru bulmam. Böylece bilimsel bir kurum oluşturduk. Mümkün olduğunca kamuoyunu doğru bilinçlendirme konusunda bilimsel kurula hızlı çalışmaları için ricada bulunduk. Sanıyorum ki, bilimsel kurul bir ay içerisinde bilgileri verecek. Daha doğrusu onlar, kamuoyuna Bakanlık adına bir basın toplantısında bilgi verecekler. Bu kurulun çalışmalarını tamamlamalarını bekliyoruz."

        BAKAN AKDAĞ'IN AÇIKLAMASI. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Bakan Akdağ'ın konuşmasından sonra canlı yayınla HABERTÜRK TV'de konuşan HABERTÜRK TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Bulut, şunları söyledi:

        "ÇOCUKLARINIZ İÇİN BİR DAKİKA AYIRIN"

        "Bugün yine birçok gazetede bu konu yer almaya başladı. O gazeteleri birazdan göreceksiniz, küpürlerini ekrana verirsek. Gerçekten Türk basını, görüyorsunuz şu anda da, "Sağlığı tehdit eden 3 gizli tehlike' başlıklardan bir tanesi. Nişasta bazlı şekerde çok görülen fakat bir türlü geçmeyen grip salgını arasında bağlantı kuran gazeteler var. Mısır şurubunun doymayan şişmanlar ürettiğini söyleyen gazeteler var. On beş gün sonra Türk basınının konuya girmesi çok önemli. HABERTÜRK kapıyı açtı. Şu an itibariyle arkamızdan birçok gazete gelmeye başladı. Cumhuriyet Gazetesi'nde de önemli bir yazı çıktı bu konuyla ilgili olarak. Dolayısıyla Türkiye nişasta bazlı şekerin nasıl bir tehlike olduğunu basının karşıdakş lobi korkusunu yenerek yavaş yavaş girmesiyle çok daha iyi anlamaya başladı.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        "HABERTÜRK on beş gündür bu yayınları sürdürüyor, sürdürmeye devam edecek. Bugün sayın Bakan'ın yapmış olduğu açıklama da çok önemli. Sağlık Bakanlığı çok geniş bir bilim kurulu oluşturdu. Bu bilim kurulu şu anda nişasta bazlı şekeri incelemeye başladı. Bu ay içinde yani Şubat ayı bitmeden Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bir karar verecek.

        "'Nişasta bazlı şeker sağlığa zararlıdır' veya 'Sağlığa zararlı değildir' gibi resmi bilimsel bir açıklama ortaya koyacak. Bu açıklama sonrasında bu kurulun verdiği karar sonrasında da hükümet gerekli düzenlemeyi yaparak nişasta bazlı şeker ile ilgili kararı verecek.

        "Nişasta bazlı şekerin kotasının yüzde 1'e çekilmesi gerektiğinin altını bir kere daha çiziyorum. Şu anda Türkiye'de yüzde 15 ve bu yüzde 15'lik kota ile birlikte çocuklarımız bunu çok fazla tüketiyorlar. Eğer bu yüzde 1'e çekilirse yani sadece sağlık sektörünün ihtiyacı olan yüzde 1'lik kota dahilinde bir üretim yapılırsa Türkiye'de nişasta bazlı şeker tehlikesi de kalkmış olacak. Biz HABERTÜRK olarak yayınlara devam edeceğiz. Türk halkından rica ediyorum. En azından bilimsel kurul çalışmasını bitirinceye kadar çocuklarını korusunlar. Çocuklarınız için bir dakika ayırın. Bunları dinleyin, okuyun. Gerçekten büyük bir tehlike."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ