Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İmam ikna etti, organlar bağışlandı

        OSMANİYE’de, trafik kazası sonucu 22 gündür sürdürdüğü hayat mücadelesini kaybeden 16 yaşındaki Hasan Keleş’in organları, köy imamının ikna etmesi sonucu ailesi tarafından bağışlandı.

        Organların Ankara ve Gaziantep’teki üç kişiye nakledileceği belirtildi. Osmaniye Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Organ Nakli Koordinatörü Eylem Acartürk, Hasan’ın ailesiyle görüştükten sonra organ bağışı kararının verildiğini belirterek, “Bunun üzerine Adana’daki Koordinasyon Merkezi’ne haber verdik. Yakınlarının rızasını aldıktan sonra organ nakli için gerekli işlemleri yaptık. Ankara ve Gaziantep’ten iki ekip geldi. Hasan Keleş’in karaciğeri ve böbrekleri alınarak uygun alıcılara gönderildi’’ diye konuştu.

        Doç. Dr. Necmettin Güvence ise iki böbreği aldıklarını, iki ayrı hastaya nakledeceklerini kaydetti. Organ nakli için bekleyen 700 civarında hastalarının olduğunu ifade eden Doç. Dr. Güvence, “Bölgenin en büyük bekleme listesi bizde. 700 hasta böbrek nakli bekliyor. Böbrekleri 72 saatte nakletmek mümkün ama bunun ideali 20 saattir. Bu konuda zamanla yarışıyoruz. Ne kadar erken nakledersek o kadar çabuk sonuç alıyoruz, böbrekler o kadar çabuk devreye giriyor. Bu böbrekler hangi hastamıza uyarsa ona nakledeceğiz. Bekleyen hastalarımızdan bazılarını çağırdık. Uygunluk testi yapıp, hangisine daha uygunsa ona nakledeceğiz’’ dedi.

        KÖY İMAMI ETKİLEDİ

        Hasan Keleş’in babası Ramazan Keleş (47), “Köyümüzün imamı organları bağışlamamız yönünde tavsiyede bulundu. Bu konuda bize bilgi vererek, uygunluğunu anlattı. Biz de aile arasında karar alıp, organlarını bağışladık’’ dedi. İnşaat işçisi ve beş çocuk babası Ramazan Keleş, üç kişinin hayatının kurtulacak olmasının az da olsa acılarını hafiflettiğini söyledi. Keleş’in cenazesinin, Bahçe İlçesi’nin Yukarı Kardere Köyü’nde toprağa verileceği bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ