Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanlığı da kampanya başlattı

        Sağlık Bakanlığı ''Somali Yardım Kampanyası'' başlattı.

        Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Akdağ bir mesaj yayımlayarak, bütün sağlık çalışanlarını, yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

        Bakanlık Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen ve bütün sağlık çalışanlarına ulaştırılması istenen mesajda, Bakan Akdağ, ''Sağlık ailesi olarak bizler yaşanan bu dram karşısında sessiz kalmayacağız'' ifadelerini kullandı.

        Sağlık Bakanlığı'nca yardım kampanyası başlatıldığını belirten Bakan Akdağ, ''sağlık çalışanlarının bu konuda en yüksek duyarlılığı göstereceğine inandığını'' vurguladı.

        -AKDAĞ'IN MESAJI-

        Bakan Akdağ'ın ''Somali Yardım Kampanyası'' ile ilgili mesajı şöyle:

        ''Sevgili Meslektaşlarım,

        Dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Her gün binlerce erişkin ve çocuk, açlığa ve susuzluğa dayanamadan ölümle burun buruna geliyor. Minik bedenler hayatlarının daha ilkbaharında soluyor. Mesela, Kenya'da mülteci kampına sığınan Somalili bir anne, ikiz bebeklerinden biri ölünce, diğerine daha fazla yemek yardımı alabilmek için bebeğinin ölümünü yetkililerden gizlemek zorunda kalıyor. Dünya ise bu dramı seyrediyor.

        Sağlık ailesi olarak bizler yaşanan bu dram karşısında sessiz kalmayacağız! Bu amaçla Bakanlık olarak bir kampanya başlattık ve aşağıdaki hesap numaralarını yapacağınız bağışlar için açtırdık.

        Değerli Mesai Arkadaşlarım,

        Her zaman olduğu gibi bu konuda da en yüksek duyarlılığı göstereceğinize inanarak sizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Bağışlarınız, Afrika için düzenlenen Başbakanlık Yardım Kampanyası'na aktarılacaktır.''

        -HESAP NUMARALARI-

        Gönüllülük esasına göre yürütülecek yardım kampanyasını birimlerde oluşturulacak 3'er kişilik komisyonlar yürütecek.

        Hesap numaraları şöyle:

        ''Vakıfbank Kızılay Şubesi Hesap No: 2011

        Ziraat Bankası Kızılay Şubesi Hesap No: 201120

        Halkbank Yenişehir Şubesi Hesap No: 05002011''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ