Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hızır Yiğit’in ailesi için bir babayiğit aranıyor!

        HENÜZ 7 yaşında Yiğit. Ama yetişkinlerin bile zor altından kalkabileceği ameliyatlardan çıkmayı başardı. Daha dört saatlik bebekken sağlık problemleriyle boğuşmaya başlayan tek çocukları için her şeyi yapan Ömer-Yasemin Ardıçlı çifti, onu en iyi ellerde ameliyat ettirebilmek için binlerce liralık borca girdi. Yiğit’e son ameliyatında Türkiye’de nadir yapılan bir uygulamayla Amerika’dan getirtilen sığır damarı nakledildi. Ama grafik tasarımcısı baba Ömer Ardıçlı’nın 42 bin lira tutan bu son ameliyatla adeta beli büküldü. Şirketinden borç para talep eden Ardıçlı, tam üç yıl boyunca hiç maaş almadan çalışma karşılığında paraya kavuştu. Ancak anne de oğlunun başından ayrılamadığı için aile zor durumda kaldı.

        İlk yolculuğunu ambulansla yaptı 2005’te oğulları dünyaya gözlerini açtığında havalara uçan baba “Oğlumuz doğar doğmaz kalbinde üfürüm olduğu ortaya çıktı. Acilen Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesi’ne gönderildik. Daha adı konmadan ambulansla ilk yolculuğuna çıktı. Tetkikler yapıldı ve pulmoner atrezi adı verilen çok ciddi bir kalp hastalığı teşhisi kondu. Ankara Tıp Fakültesi’ne sevk edildik. Sezaryenle doğum yapan eşimin haberi bile yoktu” diyor. Star'dan Özlem Yurtçu'nun haberine göre, minik Yiğit’e 7 saatlik ameliyatla yapay damar takıldı. İşte asıl o zaman yeniden doğmuştu. Adını Hızır Yiğit koydular. Anne ve babası 9 ay beşiğinin yanında yer yatağında uyudu, geceleri nefesini dinledi. Geçen yıllar Yiğit’in ikinci ameliyatının yaklaşma zamanı demekti. Ve beklenen de oldu. Amerika’dan sığır damarı getirtildi Kasım 2008’de Yiğit için hayat koşusunun ikinci parkuru başladı.

        Yapay damar artık Yiğit’e yetmediği için yeni ameliyata karar verildi. Prof. Tayyar Sarıoğlu ve Prof. Ayşe Sarıoğlu’nun gerçekleştirdiği operasyon Yiğit’e biraz nefes aldırdı. Ama onu 18 yaşına kadar idare edecek yeni bir ameliyat daha gerekti. Prof. Sarıoğlu ABD’den getirilecek sığır damarı takılacağını söyledi. Ameliyat 42 bin liraya mal olacaktı. Her şeyi göze alan baba maaş almadan çalışmak pahasına ameliyatı yaptırdı. Yiğit 12 Nisan’da 8 saatlik bir operasyon daha geçirdi. Ve aile, bu savaştan da zaferle çıktı.

        KRİTİK AMELİYATLARA 18'İNE KADAR MOLA

        YİĞİT’İN 12 Eylül’de ilkokula başlayacağını anlatan baba Ömer Ardıçlı “Allah’a binlerce şükür; şimdi koşup oynuyor. Şu borçlarımızı da ödeyebilsek, artık 18 yaşındaki dördüncü ameliyatına kadar her şeyi unutup güzel günlerin tadını çıkarmak istiyoruz” diyor. Üç yıl boyunca maaş almadan çalışmak zorunda kalacak olan baba Ardıçlı “Şirketim sağolsun her zaman bana yardımcı oldu. Oğlumun ameliyat parasını da peşin olarak ödediler ama bu borcu ödeyebilmem için 3 yıl maaş almadan çalışmam gerekecek. Bu yıl okula başlayacak Yiğit. Ameliyatın üzerinden bir yıl geçene kadar kritik bizim için. Bu nedenle eşim de onunla beraber okula gidip gelecek sürekli. Yani o da çalışamıyor. Bu nedenle yardıma ihtiyacımız var. Hayırsever kişilerden bize el uzatmasını diliyoruz” diye konuşuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ