Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yasaklı çocuklara şefkat

        Ayhan Yıldız/AHT

        Ömür boyu gıda rejimi yapmak zorunda olan “çölyak” ve “fenilketonüri” (PKU) hastası çocuklar için başlatılan “Sana da mı yasak?” kampanya çerçevesinde, Bakırköy’de bulunan 28 ilköğretim okuluna, eğitim dönemi boyunca ücretsiz meyve dağıtılacak. Proje, eğitim yılı sonu olan haziran ayına kadar sürecek. Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi önderliğinde, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, PKU Aile Derneği ve CarrefourSA’nın desteklediği proje, PKU, çölyak ve diyabet hastası çocuklara dikkati çekmeyi amaçlıyor.

        28 BİN ÖĞRENCİ İÇİN

        Çölyak, PKU ve diyabet hastası çocuklara dikkat çekmek için başlatılan "Sana da yasak mı?’’ projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu’nda dün bir basın toplantısı düzenledi. Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen, projenin, 28 bin öğrenciye ‘’bire bir’’ ulaşacağını söyledi. Bu süre boyunca her hafta bir ilköğretim okulunu ziyaret ederek, 1. sınıflardan 8. sınıflara kadar tüm öğrencilere çizgi film izleteceklerini, velilere iletilmek için hazırlatılan broşür ve CarrefourSA’nın öğrencilerin sağlıklı beslenmelerini teşvik etmek için hazırladığı meyve bulunan çanta dağıtılacağını anlattı.

        Erzen, “Genç nesillerin sağlıklı beslenmesini teşvik etmek ve okullarda meyve, sebze satışının artırılmasını sağlamak bizler için oldukça önemli çünkü sağlıklı çocuklarımız ve diyetli çocuklarımızın ortak olarak tüketebildikleri tek besin maddesi meyve’’ dedi. PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay da, projenin, toplumu bilinçlendirmek, sağlıklı olmak için yaşam boyu özel ürünlerle beslenmek zorunda kalan, tüm diyetli bireylerin sosyal yaşamdaki sıkıntılarını çözmeyi hedeflediğine işaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ