Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık beslenme kanser sağlık haberleri

        2011 yılında basında yer alan 216 binden fazla sağlık haberlerini kapsayan araştırmaya göre; en çok 'Beslenme' konusu üzerine haber yayınlandığı belirlendi. 'Kanser' ile 'Şeker' haberleri de ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

        Medya Takip Ajansı Interpress'in, 2011 yılı boyunca çıkan 216 binden fazla sağlık haberini tek tek inceleyerek yaptığı araştırmada, 40 bini geçen sayı ile en çok 'beslenme' üzerine haber yayınlandığı ortaya çıktı. Beslenme konusunun içinde 'diyet' ve 'obezite' başlığı altında ise toplam 29 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.

        Yapılan aynı araştırmaya göre; geçtiğimiz yıl 'kanser' konusu 20 bine yaklaşan haber sayısıyla ikinci sırada yer alırken, 'şeker' konusunun ise 13 bini aşan haberle üçüncü sırayı aldığı belirlendi. Yazılı basında 'tansiyon' başlığı altında yıl boyunca 11 binden fazla haber yayınlanırken, 'kalp ve damar hastalıkları' konusu hakkında ise 5 bine yakın haber yayınlanmış. İncelemede göze çarpan ilginç bir konu da, sağlık sorunlarına eski zamanlardan beri alternatif olan bitkiler üzerine her geçen yıl daha çok

        haberin yayınlanması. 'Şifalı Bitkiler' başlığı altında 2011 yılında çıkan haberler geçen yıla oranla yüzde yüz artarak 2 bin 709 habere yükselmiş.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ