Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Organ bağışında yaş tartışması

        Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Tavlı, yaptığı açıklamada, Konya'da 84 yaşındaki kişinin karaciğeri ve iki böbreğinin bağışlanmasıyla ilgili, ''65-70 yaş organ bağışında sınır kabul ediliyor. 84 yaşındaki bir kişiden böbreklerin ve karaciğerin nakledilmesi son derece yanlış'' dedi.

        Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdür Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tepki gösterdi.

        Prof. Dr. Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen Muharrem Gök'ün böbreğinin Antalya'da 3 yıldır böbrek rahatsızlığı yaşayan 60 yaşındaki Nesime Baş'a nakledildiğini ve hastanın sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu söyledi.

        Bunun gibi Türkiye'de daha birçok örneğin olduğunu savunan Demirbaş, daha önce de 86 yaşındaki Ayşe Önder isimli bir kişiden alınan böbreğin 56 yaşındaki oğlu Mehmet Oğuz'a nakledildiğini ve ikisinin de sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade etti.

        Türkiye'de 87 yaşındaki bir kadavradan alınan karaciğerin de başka bir hastaya nakledildiğini ve bu hastanın da sağlığının iyi olduğunu dile getiren Demirbaş, ''Eskiden yaş sınırı vardı ama artık yok. Dünyada yaş sınırı ortadan kalktı. Önemli olan yaş değil, organın kalitesi ve fonksiyonlarıdır'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ