Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Türkiye'nin dördüncü yüz nakli operasyonu başladı

        Türkiye'nin dördüncü yüz nakli operasyonu kapsamında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından Uşak'ta saat 23.15'te başlayıp, saat 05.20'de sona eren operasyonla alınan yüz, Uşak'tan Antalya'ya getirildi.

        Saat 06.26'ta hastaneye giriş yapan Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, vakit kaybetmeden ameliyata girdi ve Tevfik Yılmaz'dan alınan yüz, Turan Çolak'a nakledilmeye başlandı.

        Organları taşıyan Prof. Dr. Ömer Özkan, asansörde gazetecilere yaptığı açıklamada sadece yüzü aldıklarını ve her şeyin hazır olduğunu söyledi.

        Ameliyata Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmiye Hadimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Coşkunfırat ile çok sayıda asistan doktor katıldı.

        İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan ve bekar olan 34 yaşındaki Turan Çolak'ın 3.5 yaşındayken ocağa düşmesi sonucu yüzünün ve kulaklarının tamamen yandığı öğrenildi.

        AMELİYATIN ARDINDAN ÇIKAN DRAM

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün nakledildiği 34 yaşındaki Turan Çolak'ın İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan ailesi, oğullarının bir an önce yeni yüzüne kavuşmasını istiyor. Nakil yapılan Turan Çolak'ın annesi, ''Oğlum dün bize telefon açtı, 'Anne, Antalya'ya yüz nakli olmaya gidiyorum. Benimle biriniz gelin' dedi. Para olmadığından gidemedik'' dedi.

        Anne Necibe Çolak (65), 8 çocuğundan Turan Çolak'ın henüz 3,5 yaşındayken ocağın üzerine düştüğünü ve yüzünün yandığını söyledi.

        Çolak, şöyle konuştu:

        “Oğlum yüzü yandıktan sonra 9 ay İzmir'de tedavi gördü. Daha sonra köye döndük. Turan çok akıllı bir çocuktu, ilkokulda çok başarılıydı ama okutamadık. Kiraz Öğretmenevi'nde temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Dün bize telefon açtı, 'Anne, Antalya'ya yüz nakli olmaya gidiyorum. Benimle biriniz gelin' dedi. Para olmadığından gidemedik. Nasıl gidelim, 20 kilometre mesafedeki Kiraz'a gidemediğimiz için 1 aydır oğlumu görmüyorum. 3 lira gidiş, 3 lira geliş parası, onu veremiyoruz. İmkan sağlanırsa Antalya'ya oğlumun yanına gitmek isterim.”

        Yüz naklinin başarıyla tamamlanmasını istediğini ifade eden Çolak, “Bir an önce naklin yapılmasını ve oğlumu evlendirmeyi istiyorum. Evlendirmek için kız aramış ama bulamamıştık. Evlendiğini görmeyi çok istiyorum” dedi.

        Necibe Çolak, eşi Mehmet Çolak'ın (75) diğer çocuklarının tarla işlerine yardımcı olduğunu, bu nedenle evde bulunmadığını belirtti.

        Turan Çolak'ın amcası Hüseyin Çolak da yeğeninin sağlığına kavuşmasını çok istediklerini kaydederek, “Başına gelenler nedeniyle çok üzüldük, toplumdan uzaklaşmasını istemedik. Yüz nakli inşallah başarılı olur” diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ