Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Acar'a yeni iş

        Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, Akdeniz Üniversitesi'nde sözleşmeli personel olarak işe başladı.

        Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, ''Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası olan Uğur Acar, artık Akdeniz Üniversitesi'nin bir çalışanı'' dedi.

        Acar'a, yapılan yüz naklinin ardından katıldığı ilk basın toplantısında iş teklif ettiğini, O'nun da düşünmek için zaman istediğini hatırlatan Kurtcephe, Acar'ın Akdeniz Üniversitesi'nde çalışma kararı alarak kendisine başvurduğunu anlattı.

        Uğur Acar'ın tedavi sürecinin devam ettiğini, bu nedenle doktorlarıyla görüştüklerini ifade eden Kurtcephe, ''Uğur Acar'ın sağlığı her şeyden önce geliyor. Sürekli yanımızda bulunacak olmanın avantajıyla kendisine rektörlükte iş verdik. İşe başlama sürecini derhal tamamladık'' dedi.

        Acar'ın artık bir Akdeniz Üniversitesi çalışanı olarak kendileri ile rektörlük karargahında bulunacağını belirten Kurtcephe, ''Rektörlükle hastane arasında evrak taşıyacak. Bizim derdimiz Uğur'a herhangi bir iş yaptırmak değil, Uğur'un tedavi sürecini mükemmel şekilde tamamlamak'' diye konuştu.

        Kurtcephe, Uğur Acar'a verdikleri sözü tuttuklarını, sözleşmeli destek hizmetleri görevlisi olarak birkaç gündür çalıştığını kaydetti.

        Kurtcephe, bir gazetecinin Uğur Acar'ın otopark görevlisi olarak işe başlayıp başlamadığına yönelik soru üzerine, ''Uğur artık para kazanan bir Akdeniz Üniversiteli. Uğur'un sağlığını çok önemliyoruz. Öyle ulu orta bir yerde çalıştırmak gibi düşüncemiz yok. Uğur, tıp tarihimize geçmiş bir isim. Hiç çalışmasa bile olur, bizimle çalışırken bir kağıt parçası taşısa, o bile yeter bize'' dedi.

        Bir başka gazetecinin Uğur Acar'ın evlenmek istemesi durumunda yardımcı olup olmayacaklarına yönelik soru üzerine, ''Uğur bizim oğlumuzdur. Bizden ne talep ederse, bir baba evladı için ne yaparsa onu yapacağız'' diyen Kurtcephe, Uğur Acar'a dönerek, ''Bizi babalığa kabul ediyor musun?'' diye sordu.

        Uğur Acar'ın ''Tabi ki hocam'' demesi üzerine Kurtcephe, ''Uğur, Akdeniz Üniversitesi'nin manevi evladıdır. Başta rektör olarak O'nun her şeyiyle ilgileniriz. Kız istemek gerekiyorsa kız isteriz, nişan, düğün yaparız'' diye konuştu.

        Uğur Acar da, sağlığının her şeyden önemli olduğunu dile getirerek, ''Rektörlükteki işimi beğendim. Tedavi gördüğüm yere öncelik vereceğim için dışarıdan gelen teklifleri önemsemedim'' dedi.

        Bir gazetecinin, ''Başka iş teklifi aldın mı?'' sorunu üzerine ise Acar, başka bir teklif gelmediğini söyledi.

        Acar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin dördüncü, üniversitenin de ikinci yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın yüzünü beğenip beğenmediğiyle ilgili soruyu da, ''Elimden geldiğince kardeşime yardım etmeye çalışacağım'' diye yanıtladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ