Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak Habertürk'ün sorularını yanıtladı

        SONER ÖZCAN/ AHT

        Türkiye'de dördüncü yüz nakli yapılan 34 yaşındaki Turan Çolak, tedavisinin devam ettiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde telefonla Ajans Habertürk’ün sorularını yanıtladı.

        Telefonu kendisi açan Çolak, net ve düzgün konuşmasıyla dikkat çekti. Yüz nakliyle birlikte gözkapağı da nakledilen Çolak, gözlerini açabildiğini ancak henüz aynaya bakmadığını söyledi.

        Kendini iyi hissettiğini ve moralinin yüksek olduğunu belirten Çolak, “Ayağa kalkabiliyorum. Dışarıya çıkmam yasak ama odamın içinde dolaşabiliyorum” dedi.

        ‘SABIRSIZLANIYORUM’

        Yeni yüzüyle ilgili doktorlarından ve akrabalarından çok iyi tepkiler aldığını anlatan Çolak, “Konuştuğum herkes ‘Çok iyi bir nakil oldu’ diyor. Bu da beni daha çok meraklandırıyor. Yeni yüzümü çok merak ediyorum. Aynaya bakmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu. Yüzünün küçük yaşta yanması nedeniyle özellikle çocukluğunun çok sıkıntılı geçtiğini anlatan Turan Çolak, şunları söyledi: “Toplum içine çıkmakta zorlanıyordum ama içimde hep bir umut vardı. Başbakanımıza da dediğim gibi bundan önceki hayatımı yaşanmamış sayıyorum. Hayata yeniden başlayacağım.”

        Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın yüzü 15 Mayıs’ta gerçekleştirilen operasyonla Turan Çolak’a nakledilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ