Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Baş ağrısı diye gitti cam parçaları çıktı!

        Geçirdiği trafik kazası sonucunda kafasına saplanan cam parçalarının 2 yıl sonra fark edilmesi üzerine ameliyat olan İdris Küçük, gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

        Operasyonu gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Servan Düşoğlu, yaptığı açıklamada, İdris Küçük'ün 2 yıl önce geçirdiği trafik kazasında aracın ön camına vurduğu kafasına küçük parçalar halinde camların saplandığını söyledi.

        Yaralının hastaneye kaldırılmasının ardından yapılan müdahalesinde ''kanamanın durmaması'' sebebiyle yaranın içindeki camlarla dikildiğini anlatan Düşoğlu, şöyle devam etti:

        ''Bu durum hastada 2 yıl hiç bir şikayete yol açmamış. Daha sonra hasta bize hafif baş ağrısı, yara bölgesindeki iltihaplanma ve görüntü bozukluğu şikayetiyle başvurdu. Biz de yapılan tetkikler sonucunda kafasının ön kısmında, yani saçların alın kısmında birleştiği bölgede bir kitle tespit ettik. Bu kitle içinde de çekilen MR ile bir sürü küçük cam parçası olduğunu gördük. Vücut kazada kafaya saplanan cam parçalarını yabancı madde olarak algıladığı için bunları bir kapsül ile çevrelemiş. Bunun illaki cam olmasına gerek yok. Vücut herhangi bir yabancı maddede aynı tepkiyi veriyor. Bir sürü küçük parçalar halinde duran cam parçalarını, dışındaki kitle ile birlikte yarım saat süren başarılı bir operasyonla çıkardık. Bu durum daha ileri boyutlarda sorunlara neden olabilirdi. Mesela aşırı iltihap ve menenjit gibi...''

        Prof. Dr. Düşoğlu, Küçük'ün şu an sağlık durumunun iyi olduğunu, şikayetlerinin giderildiğini belirterek, ameliyat yarasının da kısa süre de iyileşeceğini kaydetti.

        ''HERKES 'KAFAMDAN CAM ALDIRDIM' DEYİNCE ŞOKA GİRİYOR"

        Yönetici asistanı 41 yaşındaki, evli ve 4 çocuk babası kazazede İdris Küçük de kaza sırasında arabada 5 kişi bulunduğunu, bunlardan sadece kendisinin yaralandığını belirterek, şöyle devam etti:

        ''Kafamı ön cama vurmuşum. Yoğun bir kanamam vardı. Hastaneye kaldırıldım ve ilk müdahalem yapıldı. Ancak kafamdaki yara, kanamayı durdurmak için içindeki camlarla beraber dikilmiş. 2 yıl kafamda hiç cam parçası olduğunu fark etmedim. O bölgede şişlik ve enfeksiyon olunca doktora gittim. Oluşan ödem için MR çektirmem gerektiği söylendi. MR'da kafamda yabancı cisimler ile iltihap olduğu görüldü. Daha sonra da zaten hocamız operasyonla o bölgedeki cam parçalarını temizledi. Bu durum kaza sonrası ilk müdahalemin yapıldığı hastanenin bir ihmali aslında. Bu cam parçalarını temizleyip de yarayı kapatabilirlerdi.''

        Küçük, bu olayın kendisini hayatının her evresinde etkileyen bir durum haline geldiğini dile getirerek, ''Bir kaza insanın hayatını nasıl değiştirebilir? Ben bunu yaşadığım şeylerle görüyorum. Ama şuna eminim ki; bu olay sadece 'bir kaza' deyip geçilecek bir olay değil. Şu ameliyatlar bile benim için ne kadar sorun oldu. Düşünsenize, herkes 'Kafamdan cam aldırdım' deyince şoka giriyor. Kafamdaki görüntü bozukluğu da cabası. Çünkü o bölgede genellikle saç olmuyor, olsa da dökülüyor. Ama Allah'a şükür şu anda bu durum bitti. Cam parçaları alındı ve ben kendimi daha iyi hissediyorum'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ