Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soner ÖZCAN- ANTALYA (AHT)

        Türkiye'de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar ve yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan 14 Temmuz Cumartesi günü Uşak Üniversitesi ve Kent Konseyi'nin düzenlediği "Uşak'ın Erdemli Yüzleri" adlı konferansa katılmak üzere Uşak'a gidecek. Uşak'ta donör Ahmet Kaya'nın akrabalarıyla bir araya gelecek olan Uğur Acar, Kaya'nın mezarını da ziyaret edecek.

        DÖRDÜNCÜ DONÖRÜN AİLESİ DE KATILACAK

        Kent Konseyi Başkanı ve Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, ilk yüz naklinin kahramanlarının Uşak'ta bir araya geleceğini söyledi. Uşak'ın yüz nakillerinin sembol kenti haline geldiğini anlatan Aydın, "Organ bağışının önemini anlatmak amacıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz konferansa Prof. Dr. Ömer Özkan ve Uğur Acar konuşmacı olarak katılacak. Türkiye'nin ilk yüz naklinin gerçekleşmesinde kardeşinin organlarını bağışlayarak önemli bir rol oynayan Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil ve Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin gerçekleşmesine olanak sağlayan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın anne ve babası da onur konuğu olarak konferansa katılacak" dedi.

        AKRABALARIYLA İLK KEZ BİR ARAYA GELECEK

        Prof. Dr. Ömer Özkan ve Uğur Acar'ın konferansın ardından donör Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret edeceğini anlatan Zafer Aydın, "Ahmet Kaya'nın ablası ve buradaki çocukları Uğur Acar ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Bu tarihi bir buluşma olacak" dedi. Cumartesi akşamı Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ın katılımcılar onuruna bir yemek vereceğini sözlerine ekleyen Aydın, "Pazar günü de hep birlikte kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri olan Ulubey Kanyonlarını ziyaret edeceğiz" dedi.

        "BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDECEĞİM"

        Yüz naklinden sonra ilk kez donör Ahmet Kaya'nın memleketine gideceğini söyleyen Uğur Acar, oldukça heyecanlı olduğunu söyledi. Acar, "Bu sayede Ahmet Kaya'nın yakınlarına bir kez daha teşekkür etme fırsatım olacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ