Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Uğur Acar, bağışlanan yüzüyle yeniden yaşama sevincine kavuştuğu Ahmet Kaya'nın evini ziyaret etti

        Uşak'ta yapılan bağışlarla Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz nakilini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, bir konferansa katılmak üzere Uşak'a geldi.

        Uşak Kent Konseyi ve Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Uşak'ın Erdemli Yüzleri'' konulu konferansa katılmak üzere Prof. Dr. Özkan ile birlikte Uşak'a gelen Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, konferans öncesinde, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Birimi Sorumlusu Nilgün Keçecioğlu ile bağışlanan yüzünü taşıdığı Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etti.

        Acar, eve gelişinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle evde yatarak tedavi gören Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil'in elini öptü. Fadime Çil de Uğur Acar'a sarılarak karşılık verdi.

        Uğur Acar'ı kardeşiymiş gibi öpüp koklayan abla Çil, ziyaret dolayısıyla çok duygulu olduğunu dile getirerek, ''Kardeşim Ahmet'i en son morgda öpüp koklamıştım. Aynı onun gibi kokuyor. Şimdi Uğur'u öperken aynı sıcaklığı aldım. O da bu ailenin bir parçası'' dedi.

        Uğur Acar da tarifi imkansız duygular içinde olduğunu ifade ederek, ''Karşılamaları ve davranışları beni çok duygulandırdı. Onların hislerini anlamaya çalışıyorum. Ama şu an hissettiklerimi anlatmakta zorlanıyorum'' diye konuştu.

        Ziyaret sırasında sonradan odaya gelerek Uğur Acar ile yüzleşen Ahmet Kaya'nın 14 yaşındaki en küçük kızı Nuran Kaya ise bir süre Acar'ın yanına oturup yüzüne baktıktan sonra duygulanarak odadan ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ