Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AHT muhabirleri Soner ÖZCAN ve Yusuf DALAMAN Antalya'dan bildirdi

        Türkiye'nin dördüncü yüz nakillisi Turan Çolak, operasyonun 72'inci gününde basın karşısına çıkarıldı. İlk yüz nakilli Uğur Acar ile birlikte soruları yanıtlayan Çolak, yeni yüzünü çok beğendiğini söyledi. Taburcu olduktan sonra ilk olarak yüzü bağışlayan aileyi ziyaret edeceğini söyleyen Çolak, "Bu kadar kısa sürede nakil olacağımı düşünmüyordum. Bu açıdan çok şanslıyım" dedi. Prof. Dr. Ömer Özkan da Çolak'ı önümüzdeki hafta taburcu edeceklerini açıkladı.

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Mor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Turan Çolak (34) gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ameliyatı gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Mikrocerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferit Demirkan, Mikrocerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sühan Ayhan ve Prof. Dr. Murat Topalan, Ruh Sağlığı ve Psikayatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi'nde görevli Uzm. Dr. Ahmet Duymaz'ın yanı sıra Türkiye'nin ilk yüz nakli olan hastası Uğur Acar da katıldı.

        Turan Çolak, 22 Şubat 2012 tarihinde Uğur Acar'ın ilk defa basının karşısına çıktığı toplantıyı takip etmiş ve burada "Ben de Uğur gibi yüz nakli olmak istiyorum" demişti. Toplantıya çizgili gömleği ve kumaş pantolonu ile katılan Turan Çolak, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Çolak, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve yüzü bağışlayan aileye teşekkür etti. Kendisi için hayatın yeniden başladığını söyleyen Çolak, "Daha önce hayatımı yaşamış gibi değildim. Sorunlarım oldu. Yeni yüzümü ilk gördüğüm andan itibaren çok mutluyum. Hayatımda çok değişiklikler oldu. Yüzümün daha güzel olacağını düşünüyorum. Hocalarım çok ilgileniyorlar, her gün kontrol ediyorlar. Naklin güzel olması için ellerinden geleni yaptılar" dedi.

        "TABURCU OLDUKTAN SONRA İLK İŞ YÜZÜ BAĞIŞLAYAN AİLEYİ ZİYARET EDECEĞİM"

        Taburcu olduktan sonra ilk olarak yüzü bağışlayan aileyi ziyaret etmek istediğini anlatan Çolak şunları söyledi: "Yeni yüzümle ilk çıktığımda aileye teşekkür ve başsağlığı ziyareti yapmak istiyorum. Uğur'un basın toplantısında yüz nakli olacağımı hissediyordum ve umutluydum. Bu kadar erken olacağını düşünmüyordum. Şansım iyi ilerledi ve nakil oldum. Çok mutluyum. Yeni yüzüme alıştım. Bu durum kolay değil. Ailem bile ilk gördüğünde çok şaşırdı."

        Çolak'ın konuşmasının ardından Rektör Kurtcephe, Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar'ı, Turan Çolak'ın yanına çağırdı. İlk yüz nakli hastası olduğu için gurur duyduğunu belirten Acar, "Operasyon çok iyi olmuş. Çok iyi görünüyor. Benden sonra 3 hasta daha yüz nakli oldu. Aynı hastanede Turan Çolak da yüz nakli olduğu için mutluyum. Kendisine her türlü yardımı edeceğim. Sorunu, ihtiyacı olursa destek olacağım" diye konuştu. Turan Çolak da Uğur Acar'a dönerek "İlk gün seni gördüm televizyonda incelemedim, basın toplantısına geldim. Seni görünce çok mutlu oldum. Dondum kaldım. Bu kadar değişeceğimin farkına varmamıştım" dedi.

        Turan Çolak'ı önümüzdeki hafta taburcu edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan ise, "72. günü de sorunsuz geçirdik. En ufak sorunu yok. 3-4 ay içinde yüz hareketleri başladığı zaman daha mutlu olacağız, kendisi de daha mutlu olacaktır. Çolak'ın göz kanallarına konulan tüpler 3-4 ay sonra çıkarılacak. Göz kapaklarını açabiliyor. Göz kaslarına sinir hareketleri geldiği zaman gözlerindeki dışa dönmeleri ayarlayacağız. His gelmeye başladı. Bunlar sübjektif. Bizim elimizde belgeli olacak şeyler üçüncü aydan itibaren başlar. Gözlerini tam olarak açıp kapaması 6 ay sonra olacak. Hastamızı haftaya taburcu edeceğiz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ