Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp 'Karabaş otu'nun faydaları bitmiyor

        Yüzlerce değişik hastalıkta karabaş otunun elma kadar yan etkisiz, semizotu kadar önemli bir bitkisel gıda takviyesi olduğunu belirten Dr. Ömer Coşkun, “Karabaş otu dünyada eşi benzeri olmayan bir şifalı bitkidir. Sadece Türkiye’de yetişen bu bitki, damar duvarını süpürge gibi temizleyebilme özelliği taşır. Karabaş otunun içinde beyine çok faydalı antioksidanlar bulunmaktadır. Vücutta bulunan binlerce kilometrelik damar sisteminin açık olması ve dolaşımın düzenli olması sağlık için gereklidir. Sigara, stres, kolesterol ve şeker hastalığı gibi sebeplerle damarlar tıkanmaktadır. Tedbir amaçlı karabaş otu kullanılabilir. En pratik şekilde bir tatlı kaşığı karabaş otu bir su bardağı sıcak suda 5 dakika beklemek suretiyle kullanılabilir” dedi.

        Günde iki kez alınacak karabaş otu çayının özellikle damarlara büyük faydası bulunduğunu ifade eden Dr. Ömer Coşkun, şunları kaydetti:

        "Unutkanlık, hafıza kayıpları ve alzheimer hastalığına karabaş otunun etkili olduğu görülmüştür. 20 gün kullanıldıktan sonra etkileri hissedilmiştir. Kan-beyin bariyerini geçen karabaş otu, beyinde tıkanık damarları açmaktan beyin omurilik sıvısının dolaşımını rahatlatmaya kadar birçok özelliği barındıran mükemmel şifalı bir bitkidir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ