Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Çalışan kalbe bypass yaptılar!

        Şeker problemi ile birlikte böbrek yetmezliği bulunan ve gözleri görmeyen hastanın kalbine bypass ameliyatı yapılarak 3 damarı değiştirildi.

        Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi birimi tarafından yapılan ameliyatta hastanın sağlık problemleri dikkate alınarak, hayati riski düşüren çalışan kalpte bypass ameliyatı yapıldı.

        25 yıldır diyabet hastalığı ile mücadele eden 68 yaşındaki Hüseyin Coşkun isimli hasta maden işçiliğinden emekli olduktan şeker hastalığı nedeniyle görme kaybı yaşamaya başladı. Zamanla iki gözü de göremez hale gelen hasta, böbrek sorunları nedeniyle de 5 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını devam ettiriyordu.

        Ani gelişen kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan fakat 3 damarının tıkalı olmasından dolayı anjiyonun yetersiz kaldığı hasta, Kalp Damar Cerrahisi bölümünden Doç. Dr. Selami Doğan'a muayene olduktan sonra acilen ameliyata alındı. Bypass ameliyatında hayati riski düşüren bir yöntem olan çalışan kalpte bypass ile 3 damarı değiştirilen hasta birkaç gün müşade altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

        Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Doğan, ileri derecede sağlık problemi olan hastalarda bypass ameliyatının riskli bir operasyon olduğunu belirterek, "Hastamızı çalışan kalpte bypass ameliyatı yaparak sağlığına kavuşturduk. Hastamızın gözlerini açamasak da gönül gözünü yeniden açtık." dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ