Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Yüzüne elektroşok veriyorlar

        Yusuf DALAMAN / ANTALYA (AHT)

        Türkiye'nin 4. yüz nakli yapılan hastası Turan Çolak, artık kahkahalarla gülebilecek. Doktorlar, elektroşok yöntemi ile yüz kaslarını harekete geçirmeye çalıştıkları Çolak'ın iki ay içerisinde mimikleriyle gülebileceğini söyledi.

        Turan gülmeyi öğreniyor

        Antalya'da 15 Mayıs'ta yapılan operasyonla Türkiye'nin 4. yüz nakli yapılan hastası olan Turan Çolak gülmeyi öğreniyor. Nakil olduktan 93 gün sonra taburcu olarak İzmir'e giden Turan Çolak, yeniden geldiği Antalya'da yüz kaslarını çalıştırmak için fizik tedaviye başladı.

        KAHKAHA ATMAK İSTİYORUM

        Akdeniz Üniversitesi'nde fizik tedavisi yılsonuna kadar sürecek olan Turan Çolak'ın yüz kaslarına elektroşok uygulanıyor. Elektroşok yöntemi ile yüzündeki kasların harekete geçmesini sağlanacağını belirten Turan Çolak, "Şuanda kendimi çok iyi hissediyorum. Doktorlar en geç 2 ay içerisinde mimiklerimi kullanabileceğimi söylediler. Tedavinin ardından kahkaha atarak gülmek istiyorum" diye konuştu.

        2 AY SONRA HERKESE GÜLÜMSEYEBİLİR

        Nakli gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Turan Çolak'ın tedavi sürecinde olumsuz bir yön bulunmadığını söyledi. Prof. Dr. Özkan ise "Turan Çolak'ın fizik tedavisi bir süre önce başladı. Nakilden 6 ay sonra Turan'ın mimiklerini kullanabileceğini söylemiştik. En geç 2 ay sonra Turan herkese rahat bir şekilde gülümseyebilir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ