Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlık Bakanlığı'ndan yalanlama!

        Sağlık Bakanlığı, basında yer alan ''Randevu araması için 4 TL ücret alınıyor'' ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde medyada ''Randevu araması için 4 TL ücret alınıyor'', ''Paralı Randevu Hukuka Aykırı'' gibi başlıklarla yer alan haberlerin, bakanlığın daha önce yaptığı açıklaya rağmen devam ettiği vurgulandı.

        ALO 182 çağrı merkezimizde yapılan tüm işlemlerin, dijital ortamda kayıt ve muhafaza edildiği ve en detaylı şekilde çağrı istatistikleri çıkartıldığı belirtilen açıklamada, başlangıcından bugüne kadar ALO 182 hattına gelen çağrıların ortalama konuşma sürelerinin 160 saniye (2 dakika 40 saniye) olduğu kaydedildi.

        ALO 182 çağrı merkezinden, bir ya da daha fazla randevu almak, randevu değişikliği yapmak, randevu iptal etmek veya aynı aramada bunlardan birkaçını birden gerçekleştirmenin mümkün olduğunun ifade edildiği açıklamada, tek bir randevu almak için arayan ve doktor seçimi yapmadan randevu alanlar için görüşme süresinin 1 dakika sürdüğü, doktoru ve hastaneyi seçmek veya aynı anda birden fazla işlem yaptırmak isteyenler için görüşme sürelerinin ise 7-8 dakikaya uzayabildiği bildirildi.

        Telefon operatörlerinin 1 dakikalık konuşma ücretlerini de verildiği açıklamada, ''Avea; faturalı ve faturasız hat, 1 dakika 40 kuruş, Vodafone; faturalı ve faturasız hat, 1 dakika 50 kuruş, Turkcell, 1 dakika faturalı hat, 40 Kuruş, faturasız hat, 80 kuruş, Türk Telekom sabit hatlarından aramanın ücreti, tarife paketine göre 7 ila 15 kuruş arasında değişmektedir'' ifadeleri yer aldı.

        Açıklamaya göre, kuruluşundan itibaren Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden (MHRS) alınan randevuların dağılımı ve ücretlendirme rakamları şöyle:

        ''Alınan toplam randevu sayısı : 37 milyon 404 bin 329

        İnternet üzerinden alınan randevu sayısı : 11 milyon 692 bin 347 – ücretsiz

        Telefon ile alınan randevu sayısı : 25 milyon 711 bin 982 (GSM sabit hatlar toplamı)

        Görüşme ücreti (süresi değil) 1 TL'nin altında olanlar : 16 milyon 141 bin 590 - yüzde 62,7

        Görüşme ücreti (süresi değil) 1-2 TL arasında olanlar : 8 milyon 636 bin 412 - yüzde 33,5

        Görüşme ücreti (süresi değil) 2 TL'nin üzerinde olanlar : 933 bin 980 - yüzde 3.8''

        Açıklamada, ''Randevu araması için 4 TL ücret alınıyor' şeklinde yer alan ifadelerin, gerçeklerle kesinlikle bağdaşmadığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ