Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık İlginç cilt bakımı önerisi

        Kış aylarında cildin nem oranının düştüğü, bunun için daha az sıklıkta banyo yapma ve uygun nemlendiricilerle cildi güçlendirmek gerektiği belirtildi.

        Cilt Uzmanı Dr. Gaye Devrim Özyürek, kış aylarında kuru ve soğuk havanın etkisiyle cildin daha kuru, mat ve donuk hale geldiğini, ileri vakalarda cildin pul pul döküldüğünü belirtti. Bu durumlarda cildin toparlanmasının nemlendirilmeye bağlı olduğunu ifade eden Özyürek, cildin nem oranının artırılması için bazı önerilerde bulundu.

        Özyürek, kışın derinin daha az nem kaybetmemesi için daha az banyo yapmak, çok sıcak su kullanmamak ve çok uzun süre banyoda kalmamak gerektiğini söyledi.

        Banyodan çıktıktan hemen sonra deriyi uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmek ve ihtiyaç halinde bu işlemi günlük bir kaç kez tekrarlamanın ideal olduğunu anlatan Özyürek, şunları söyledi:

        "Derimizin ihtiyaç duyduğu nemlendirici ürünler kişinin cilt tipine göre tayin edilmeli, kuru ciltlerin çok yağlı ciltler için kullanılan ürünleri kullanması doğru olmadığı gibi, yağlı cilde sahip olanların da kuru ciltler için üretilmiş ürünleri kullanması uygun değildir. Kişi için çok pahalı değil, ideal ürünü seçmek her zaman uygundur. Kışın, özellikle hem güneşli hem de karın yoğun yağdığı havalarda yansımalardan kaynaklı dış hasarı önlemek için içerisinde 15 ile 30 faktör nemlendiricili güneş kremleri kullanılmalıdır.”

        Özyürek, cildin nem oranının yalnızca dışarıdan alınan ürünlerle karşılanamayacağına, beslenmenin de ciltteki nem oranının artırılmasında önem arz ettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

        “Örneğin günde iki kaşık işlenmemiş zeytinyağı tüketmek, ceviz, badem, fındık, yer fıstığı gibi ürünler tüketmek, yeterli miktarda sağlıklı protein almak cildin nemlendirilmesi için önemlidir. Günlük sekiz bardak su tüketmek, antioksidan içerikli besinleri tüketmek, gerekirse bunları hekim tavsiyesi doğrultusunda kapsül şeklinde almak, tercih edilebilir.”

        Saçlarında kış aylarından etkilendiğini dile getiren Özyürek, ciltte olduğu gibi, saçlar için de uygun nemlendiricilerin kullanılmasının, nem dengesini koruması bakımından ideal olacağını söyledi. Özyürek, kış aylarında tırnaklarda da, ciltte olduğu gibi kuruma görüleceğini kaydetti. Özyürek, tırnaklar için de, aynı şekilde uygun tırnak nemlendiricilerinin kullanılmasını önerdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ