Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık 9 günde 20 kilo verdi!

        Samsun'da, 6 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 210 kilo ağırlığındaki 49 yaşındaki Metin Elibol, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan mide küçültme ameliyatının ardından 9 günde 20 kilo verdi. Elibol'un ameliyatını gerçekleştiren Prof Dr. Kenan Erzurumlu, Elibol'un midesinin yüzde 70'nin alınarak küçültüldüğünü belirterek, "Hastamızın midesini bir boru haline getirdik, daha az gıda tüketip, doymasını sağladık. Bir yıl içinde 80 kilo vermesini bekliyoruz" dedi.

        Havza ilçesinde oturan 4 çocuk babası Metin Elibol, aşırı kilosu nedeniyle 6 yıldır yataktan kalkamadı. Uyguladığı diyet programlarına rağmen bir türlü kilo veremeyen Elibol, son olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Erzurumlu'ya başvurdu.

        Prof. Dr. Erzurumlu, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özbalcı, Yrd. Doç. Dr. Kağan Karabulut ve ekibi tarafından yapılan operasyonla Elibol'un midesinin yüzde 70'i alınarak küçültüldü.

        MİDESİ BORU HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

        Ameliyatın yaklaşık 2 saat sürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Erzurumlu, "Hastamızın midesini bir boru haline getirdik. Bu sayede iştahını kestik ve daha az gıda tüketerek çabuk doymasını sağladık. Ameliyatın ardından 9 günde 210 kilodan 190 kiloya düştü. Bir yıl içerisinde yapacağı diyetle birlikte 80 kilogram vermesini tahmin ediyoruz. Şu an sağlık durumu gayet iyi" dedi.

        Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özbalcı da, hastanın hastaneye ilk geldiğinde hareket edemez halde olduğunu söyleyerek, "Ameliyat öncesinde çok kötü durumdaydı. Ağırlığını tartmak için bile çok zorlandık. Ameliyat sonrasında hemen kilo vermeye ve ayağa kalkıp hareket etmeye de başladı" diye konuştu.

        1 DİLİM EKMEKLE DOYUYORUM

        Son 6 yılda çok kilo aldığını ve yatalak hale geldiğini anlatan Metin Elibol ise, "Diyet yaptım ama kilo veremedim. Bir öğünde 1.5 - 2 ekmek yiyordum. Aşırı kilolarım nedeniyle bunalıma girdim. İntihar etmeyi bile düşündüm. Ameliyat oldum, şimdi 1 dilim ekmekle doyuyorum. Kilo vermeye de başladım. Adeta hayata yeniden döndüm" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ