Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Onur'a büyük destek!

        Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan Hülya Usta'nın memleketi Amasya'daki SSPE hastası oğlu Onur'a sağlık desteği verildi.

        Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz beraberindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mustafa Arslan ile Hülya Usta'nın merkeze bağlı Aydınlık Köyü'ndeki evini ziyaret ederek Hülya Usta ve oğlu Onur'un sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

        Usta'nın yatağa bağımlı SSPE (Kızamık sonrası beyne yerleşen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığı) hastası 10 yaşındaki oğlu Onur'u sağlık kontrolünden geçiren Nergiz, daha sonra kapsamlı bir tetkik ve kontrolden geçmesi için Onur'u ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi.

        Onur'u Amasya'da rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezinde tedavi etmeyi planladıklarını bunun içinde girişimlere başladıklarını ifade eden Nergiz, gazetecilere ''Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Onur için Amasya'da yapılması gereken ne varsa yapacağız''dedi.

        Türkiye'nin ilk total yapay kalp nakli yapılan Hülya Usta'ya da bir mesaj veren Nergiz, ''Hülya Usta'nın oğlunu çok merak ettiğini öğrendik. Anneye buradan şu mesajı verebiliriz; Biz Sağlık Bakanlığı olarak buradak yapılabilecek her türlü hizmeti çocuğuna verebileceğimizi söyleyelim. Kendisi rahat olsun, esas kalbim dediği oğlu Onur'a iyi bakacağımızı söylemek istiyorum.''

        Onur'un evde sağlık hizmetleri kapsamanda da sürekli kontrol altında tutulacağını kaydeden Nergiz, bunun dışında birinci basamak sağlık hizmetleri ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinden yararlandıracaklarını söyledi.

        Nergiz, fizyo terapi ve fizik tedavi ile Onur'un çok daha iyi bir duruma geleceğini sözlerine ekledi.

        Hülya Usta, Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan kadın hasta olmuştu. Bu ameliyatla, Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 19. kadın hastaya elde taşınabilen total yapay kalp nakli yapılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ