Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Beklediği ilik İsrail'den geldi!

        Kan kanserine yakalanan ve herkesin iyileşmesi için seferber olduğu Türk Hava Yolları hostesi 26 yaşındaki Gülenay Elmacı, İsrail'den bulunan kordon kanından kemik iliği nakli yapılarak hayata tutundu.

        Halen Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren Gülenay Elmacı sevindirici haberi, "Can kardeşlerim kordon kanından yapılan iliğimiz çok yüksek oranla tuttu, denizleri, okyanusları geçtik, derelerimiz kaldı. Ufak tefek problemlerimizde çözülünce dönüşüm muhteşem olacak" diyerek verdi.

        5 yıldır THY'de kabin görevlisi olarak çalışan Gülenay Elmacı, daha önce de kan kanserine yakalanmış ve kemoterapi tedavisi görmüştü. 5 Eylül 2012 tarihinde THY'de kabin memuru olan Umut Elmacı evlenen Gülenay Elmacı, 7 Eylül 2012 tarihinde yaptırdığı kan testinde ise hastalığının tekrarladığını öğrendi.

        Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde tedavi altına alınan Elmacı'ya doktorlar ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Uygun ilik bulunması için meslektaşları Facebook'ta 'Ayın her hali Gülenay' başlığıyla bir sayfa açarak, kampanya başlattı.

        Kayseri Üniversitesi doktorları kordon kanından kemik iliği nakli yapılması için kordon kanı bankasından araştırmalara başladı. Gülenay'a İsrail'den uyumlu bulunan kordon kanından kemik iliği nakli başarıyla gerçekleştirildi.

        İLK NAKİL ÇOCUĞA YAPILDI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ