Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Gazilere ve yeşil kartlılara müjde!

        Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde düzenleme yaptı. Değişiklik yeşil kartlıları ve gazileri yakından ilgilendiriyor. Yeşil kartlı vatandaşların acil durumlarda özel hastanelere 112 ambulansı ile getirilmesi, zorunluluğu kaldırıldı.

        Üniversite hastanelerinde tedavi gören Yeşil kartlı vatandaşlar, gerekli görülmesi halinde başka bir üniversite hastanesine sevk edilebilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı hastane ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde tedavi görebilecek.

        Yeşil kartlılar, kadavradan organ nakli içinse özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan başvurabilecek. Hastaların ''kadavradan organ nakli'' bedelleri devlet tarafından karşılanacak.

        SGK'nın Konya'lı bir gaziden istediği protez parası çok tartışılmıştı. Gazilerle ilgili Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenlemeye göre; akülü tekerlekli sandalye ve biyonik el gibi yüksek teknolojiye sahip protezlere ulaşımı kolaylaştırıldı.

        TIBBİ MALZEMELERİN KULLANIM ŞARTLARI DA YENİDEN BELİRLENDİ

        Acil hallerde tıbbi malzeme kullanılması gereken durumlarda istenen sağlık kurulu raporu, konsey kararı gibi belgeler kaldırılarak hastaların hayati öneme haiz tıbbi malzemelere erişimi kolaylaştırıldı.

        Ağız ve diş tedavilerinde eskiden hastaya aldırılan greft, membran gibi tıbbi malzemelerin hastane tarafından temini zorunlu hale getirilerek hasta mağduriyeti giderildi.

        HASTALARIN KAPLICA MASRAFLARINI DEVLET ÖDEYECEK

        Yeni düzenlemeye göre iş kazasına uğrayanlardan ve meslek hastalığına yakalanan sigortalılardan katılım payı alınmayacak. Tedavisi Türkiye'de yapılamayan hastalar heyet imzasıyla yurt dışında tedavi olabilecek...

        Tüm bu imkanlardan yararlanmanın tek koşulu ise Sağlık Bakanlığı'ndan rapor almak...

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ