Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Yerli aşının markası Hacettepe

        Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yerli üretim morfin gelecek yıl, aşı da 3 yıl içinde hastaların kullanımına sunulacak.

        Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, Türkiye'de eksikliği hissedilen birçok kritik ilacın üretimi için adımlar atıldığını, morfin ve aşının da eksikliği hissedilen önemli kalemler arasında yer aldığını vurguladı.

        "ÖNÜMÜZDEKİ 4 YIL İÇİNDE AŞI ÜRETECEĞİZ"

        Üniversitelerin dünyada yaşanan değişime ayak uydurmak zorunda olduğuna dikkati çeken Tuncer, "Kısmet olursa 2014'ün ilk çeyreğinde yerli üretim morfin tabletler hastaların kullanımına sunulacak. Yine önümüzdeki 3–4 yıl içinde yerli aşı üretimini gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

        HÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel de kanser hastalarının morfin yerine daha pahalı ağrı kesici ilaçlar kullanmak zorunda kaldığına işaret ederek, bunun ülke ekonomisine ciddi yük getirdiğinin altını çizdi.

        İlgili kurumlarla görüşüldüğünü bildiren Gümüşel, Hepatit–B aşısının başlangıç noktasından son ürün haline gelmesine kadar ki tüm aşamalarının Türkiye'de yapılması noktasında fikir birliği sağlandığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ