Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Avrupalı ve Ortadoğulu Türkiye'de güzelleşiyor

        HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Türkiye, deyim yerindeyse dünyayı güzelleştirirken bir yandan da sağlık turizmi ile döviz girdisi sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda, estetik operasyon yaptırmak isteyenler Avrupa ülkelerine giderken günümüzde bunun tersi söz konusu. Ülkemizde, diğer sağlık alanlarında olduğu gibi estetik cerrahi alanında da hızlı ve önemli gelişmeler yaşanıyor.

        Plastik cerrahi merkezlerinin sayısı artarken, sektör hızla büyüyor. Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından estetik cerrahi uygulamalarına gelen talep artarken, birçok hastanede mikro cerrahi uygulayan uzmanların estetik cerrahiye yöneldiği de gözleniyor.

        Başta Almanya, Danimarka, Hollanda ve İsviçre olmak üzere Avrupa ülkelerinden (Başta saç ekimi, liposuction, karın germe, meme küçültme, yüz estetiği) estetik operasyon yaptırmak amacıyla ülkemize gelenlerin sayısının hızla arttığını dile getiren Op. Dr. Elif Eren Aydın şunları söyledi:

        Artık estetikte Türkiye tercih ediliyor. Çünkü Türkiye diğer sağlık alanlarında olduğu gibi bu alanda da büyük gelişim sağladı, Türkiye'ye güven duyuluyor. Avrupalı klinik seçiminde sadece fiyatlara bakmıyor. Steril ortama

        dikkat ediliyor. Hastane ortamı ve hizmet kalitesi çok önemli. Ülkemizde bu alanda hizmet veren ciddi sağlık kuruluşlarında son teknolojik cihazlar kullanılıyor. En iyi ekiple hizmet veriliyor. Memnun kalan hastalarımız, ülkelerine döndüklerinde çevresinde bulunanlara tavsiye ediyor. Bu arada, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız da tatile geldiklerinde arzu ettikleri estetik müdahaleyi de yaptırarak geri dönüyorlar."

        MISIR, DUBAİ VE IRAK'TAN YOĞUN İLGİ VAR

        Arap ülkelerinden de büyük ilgi olduğunu ifade eden Op. Dr. Elif Eren Aydın, "Özellikle Mısır, Dubai, Irak, Suudi Arabistan ve İran'dan saç ekimi ve lazer tedavisi, liposuction, karın germe başta olmak üzere estetik operasyon ve uygulamalar için merkezimize gelenlerin sayısında artış var. Arap vatandaşları cilt bakımına

        da büyük önem veriyor. Son dönemde Kuzey Irak'tan da ülkemize hastalar geliyor. Ayrıca, Erbil'den bir hastaneden talep aldık. Bazı ameliyatları kendi hastanelerinde gerçekleştirmemiz konusunda talepleri var. Değerlendirme aşamasındayız" diye konuştu.

        EN AZ 2-3 KAT FİYAT FARKI VAR

        Öte yandan, Türkiye'de uzman ekipler ve son teknolojik cihazlar ile modern merkezlerde gerçekleştirilen başarılı cerrahi operasyonların fiyatlarının da Amerika ve bazı Avrupa ülkelerine göre son derece uygun olduğunu dile getiren Kerim Kayhaoğlu ise, "Avrupa ve Ortadoğu'da yapılan estetik operasyonlar, ülkemize göre en az 2-3 kat daha yüksek bir fiyatla gerçekleştiriliyor. Örneğin, Londra'da bir klinikte meme küçültme operasyonu ortalama 10 bin euroya mal oluyor. Ülkemizdeki fiyatın en az 3 katı bir rakam. Dubai'de ise saç

        ekimi 20 bin euro civarında. Bu da ülkemizdeki fiyatla kıyaslandığında astronomik bir düzeyde." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ