Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Kola hakkında korkunç gerçek!

        HT GAZETE

        Kalp krizinin nedeninin yağlar değil karbonhidratlar olduğunu iddia eden ‘Karatay Diyeti’nin yaratıcısı Prof. Dr. Karatay, “Çok yağlı yiyordu, kalp krizi geçirdi diyorlar. Kimse karbonhidratı suçlamıyor. Meyve suyu, kola, ekmek göbeği kalp krizi nedenidir” dedi.

        İnsanların kalp krizleri sonucu hayatlarını kaybedince yağların suçlandığını, oysa gerçeğin çok farklı olduğunu belirten ‘Karatay Diyeti’nin yaratıcısı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay “Çok yağlı yiyordu, kalp krizi geçirdi diyorlar. Aslında, yağlar yenilmedi. Keşke yenilseydi, yağlar koruyucudur. Çok karbonhidrat yenildiği unutuluyor. Kimse karbonhidratı suçlamıyor. Çünkü düşünmüyorlar, kafaları yağa takılmış. Herkes yağ vagonuna binmiş, inemiyor. Yağsız et, yağsız peynir, yağsız yoğurt peşinde koşuyorlar. Size soruyorum. Eskimolar neyle besleniyor? Yalnız yağmaddesi tüketir. Hayvansal yağ tüketirler. Balina yağı, fok yağı yani hayvansal yağ yerler. Bizimkuyruk yağı örneği gibi. Eskimolar bir günlük kalorilerinin yüzde 75’ini yağdan karşılıyor ve kalp hastalığı yok. Eskimolarda kalp, tansiyon, obezite, diyabet hastalıkları yok. Neden? Sağlıklı hayvansal yağ yedikleri için” diye konuştu.

        ‘FRANSIZLARDA KALP KRİZİ YOK’

        Yağlı yemekler yenmediğinde A-B-E-K vitaminlerinin vücuda girmeyeceğini vurgulayan Prof. Dr. Karatay şunları söyledi: “Dört vitamin de hayatta kalmamız, sağlıklı olmamız için en elzem, en gerekli vitaminlerdir. Fransızların hayatı yağ yemekle geçer. Fransızlarda da kalp krizi yoktur. Yağa karşı olanlar bunu nasıl izah ediyor? Adı Fransız paradoksu oldu. Yağ yedikleri için kalp krizi geçirmiyorlar diyemediler. Fransız paradoksu, Akdeniz’delermiş, şarap içiyorlarmış, yok bilmem neymiş. Aslında yağ yedikleri için kalp krizi yok. Şişmanlığa bakalım. Yağ yemeyen ABD’de şişmanlık oranı yüzde 31. Fransa’da bu oran yüzde 9 civarındadır. ABD’de kalp krizleri, kanser, felç çok fazladır.”

        ‘KOLA KALP KRİZİ NEDENİDİR’

        Prof. Dr. Karatay, “Doğal karbonhidrat, köy tereyağı ve doğal protein yemeliyiz. Doğal protein, doğal yağ ve doğal karbonhidrat en çok çekirdeklerde bulunur. Fındık, fıstık badem, cevizmineral deposudur. Yıllarca fındık-fıstık yemedik. Çünkü yağı çok fazla dediler. Oysa yağı çok önemli. Omega 3 var içinde. Yumurta yenmesi lazım. Yumurta yiyin dedikçe kıyametler koptu. ‘Kolesterolü yükseltir, aman ölürsünüz’ dediler. Bilimsel çalışmalar gösterdi ki haftada bir iki tane yumurta yiyen, haftada beş tane, haftada 24 tane yiyen karşılaştırılmış, kolesterollerinde hiçbir fark yok. İşlem görmemiş bütün proteinleri rahatlıkla yiyebilirsiniz. Meyve suyu, kola, ekmek göbeği kalp krizi nedenidir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ