Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın ABD'de 'doğum turizmi' patladı

        Binlerce Çinli kadın her yıl ABD 'ye doğum yapmak için akın ediyor. Yeni doğan bebeğe verilen vatandaşlık yabancılara birçok fayda sağladığı için bu yönteme başvuruluyor.

        Amerikan Time dergisi "Geçen yıl en az 10 bin Çinli bebek Amerika'da doğdu" diye haber yaptı. Bu kadınların birçoğunun ileride bir gün çocuğunun ABD vatandaşı almasını umarak lojistik imkan sağlaması için işletmelere 30 binden 40 bin dolara kadar para ödediği de belirtildi. Bu işi yapan The Jia Mei Canadian ve Amerikan Bebek Danışmanlık Merkezi gibi şirketler kadınlara uçak bileti, konaklama ve yeni doğan bebekler için vatandaşlık evrakı temin ediyor.

        'Doğum turizminin' diğer nedenleri arasında ebeveynlerin vatandaşlığa geçmede çocukların kefil olabilmesi ve devlet üniversitelerinde okuması için düşük harç ödeme faydası da var.

        Çin'de tek çocuk politikasında son yıllarda esneme yapıldı ancak bu politikanın da kadınların ABD'de doğum yapmasına ittiği belirtildi. Time California'nın üniversite sisteminin Çinli kadınlar için bir mıknatıs olduğuna vurgu yapıyor.

        Jia Mei bebek danışma merkezinde çalışan Jiang Wenjun karısının Amerika'da doğurduğunu belirterek "Karım Los Angeles'ın çok iyi olduğunu düşünüyor, gıda güvenliği de iyi" dedi. Jiang "Tuhaf olan birçok ürün Amerika'da Çin'den daha ucuz. Belki daha sonra oğlum için orada yaşamak daha mantıklı gelir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ