Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Google, diyabet hastaları için yaptı!
        1

        Şirketin robot, uzay ve alternatif enerji kaynakları gibi alanlarda ileri teknoloji çalışmalar gerçekleştirdiği Google X Lab karşımıza bu kez bir akıllı kontakt lens ile çıktı.

        2

        Google’ın resmi blogu üzerinden duyurulan akıllı kontakt lens, Google Glass gibi günlük kullanıma yönelik bir cihaz değil. Şeker hastaları (diyabet) için geliştirilen bu akıllı lens kullanıcıların kanındaki glikoz seviyesini ölçmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

        3

        Henüz prototip aşamasında olan ve testlerine devam edilen akıllı lens fotoğrafta da görebileceğiniz gibi kablosuz iletişim yongası ve glikoz seviyesini ölçebilen bir sensörün yer aldığı oldukça küçük boyutlarda birkaç teknolojik bileşene sahip. Belirtilene göre bu teknolojik bileşenler lensin katmanları arasına yerleştirilmiş durumda.

        4

        Google X Lab’de insan sağlığı üzerine de çalışmalar yaptığı bilinen Google’ın bir anlamda vücut sıvılarından şeker ölçümü konusundaki araştırmalarının sonucu konumundaki akıllı kontakt lens, vücuttaki glikoz seviyesini öğrenmek için göz yaşını kullanıyor.

        5

        Otomatik olarak ölçüm yapan akıllı lens, kullanıcıların glikoz seviyesi sınırı aştığı takdirde led ışıklar aracılığıyla bildirim yapıyor. Belirtilene göre bu bildirimler küçük parlamalar şeklinde göze yansıtılıyor.

        6

        Geliştirilmeye devam edilen akıllı kontakt lens konusunda Google’ın FDA ile işbirliği içinde olduğunu da belirtelim. Zira proje gerçek bir ürüne dönüşürse sağlık sektöründe kullanımının da önü açılmış olacak. Bu arada Techcrunch‘ın haberine göre Google’ın akıllı kontakt lensiyle büyük benzerlik taşıyan bir başka projeye 2011 yılında Microsoft tarafından imza atılmış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ