Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Detoks için en iyi 8 gıda
        1

        Detoks programları vücutta biriken ve çeşitli hastalıklara neden olabilecek toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan, belirli zamanlarda belirli yiyeceklerin tüketilmesi ile yapılan programlardır. Detoks için özel bir program uygulanmasa da vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan ve detoks işlevi gören yiyecekler vardır

        2

        Limon: Sabahları bir bardak suya birkaç damla damlatıldığında vücuttaki asit oranını düşürür ve sindirime destek olur.Toksin atıcı ve yağ yakıcı etkisi vardır.

        3

        Pancar: İçeriğinde oldukça fazla lif bulunan pancar detoks için oldukça etkilidir. Safra kesesi rahatsızlığı olanların doktora danışarak kullanmaları gerekir.

        4

        Elma: İçerisindeki lifler ve vitaminler ile vücudu temizler ve enerji verir.

        5

        Sarımsak: Vücut için antibiyotik etkisi görerek hastalıklara karşı vücudu korur ve vücut fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olarak detoks etkisi yaratır.

        6

        Brokoli: Özellikle suyunun içilmesi karaciğer fonksiyonlarını aktifleştirerek toksinlerin atılmasını sağlar.

        7

        Yeşil çay: Günün her vaktinde tüketilebilir ve karaciğer fonksiyonlarını düzenleyerek toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

        8

        Enginar: Detoks için en etkili besinlerden biridir. Karaciğer ve safra kesesinin fonksiyonlarını yerine getirmesine yardım eder.Sindirimi düzenler ve hazımsızlığı önler.

        9

        Maydanoz:Tüm diyet listelerinin vazgeçilmezi yeşili olarak bilinir ve sirkeli suda birkaç dakika bekletilip tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ