Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Corona virüsü kaynaklı ölümler artıyor,Suudi Arabistan'da corona virüsü kaynaklı ölümler artıyor

        Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, başkent Riyad'da 89 yaşında bir Suudi Arabistan vatandaşının corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

        Son vakayla, 2014 yılının başından bu yana corona virüsü sebebiyle ölenlerin sayısının 7 olduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu vakayla ülkede virüse bağlı ölenlerin sayısının 64'e yükseldiği kaydedildi.

        Yine başkent Riyad'da bugün kronik hastalıklardan şikayet eden 66 ve 71 yaşlarındaki iki kişinin corona virüsüne yakalandığı ve tedavilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, ülke genelinde virüse yakalananların sayısının 159'a ulaştığı bildirildi.

        Ağır Akut Solunum Yolu Yetersizliği Sendromu'nun (SARS) değişik türü olan "corona virüsü", ilk olarak Eylül 2012’de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde rastlanan virüs, akciğer ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı ifade ediliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ