Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlıkçılardan Avrupa ziyareti, Sağlıkçı, Avrupa ziyareti

        Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajans’ın iş birliği ile düzenlenen proje çerçevesinde Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında sağlık sektöründe hizmet veren doktor, hekim, hemşire ve yöneticiler, Brüksel’de, AB Kurumlarını ziyaret ettiler.

        Sosyal Devlet anlayışı ve Evde Bakım Hizmetleri hakkında AB yetkililerinden ve Avrupa Akademik Çalışmalar Merkezi Başkanı ve AB Uzmanı Mustafa Ulusoy’dan bilgiler aldılar.

        Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Balıkesir, Bilecik, Bandırma ve çevresinde sağlık sektöründe hizmet veren üç grup Belçika, Almanya ve İngiltere’de incelemelerde bulunarak Sosyal Devlet Anlayışı ve Evde Bakım Hizmetleri hakkında incelemelerde bulundular.

        AB’de incelemelerde bulunan gruptan Balıkesir halk sağlığı müdürü uzman Doktor Hülya Ertür “Biz Sosyal Devlet Anlayışı ve Evde Bakım Hizmetleri ile ilgili AB’ne bir proje hazırlamıştık, bunun kabulü ile birlikte buradaki sistemi öğrenmek amacı ile Belçika’ya geldik. Belçika, Almanya, İngiltere olarak üç grubumuz var. Buradaki hizmetlerin yürüyüşü hakkında bilgi edinerek, bunu ülkemizde bunların uygulanışı hakkında bilgi edinmek için buradayız” dedi.

        AB’de incelemelerde bulunan gruptan, Dr Mustafa Yılmaz “Bu günkü ziyaretimiz, bu projenin bir ayağı olan AB kurumlarını tanımak. Çatıdan başlayarak temele doğru, bundan sonrada diğer kurumları ziyaret ederek, Sosyal Devlet ve Evde Bakım Hizmetlerinin nasıl yürütüldüğünü öğreneceğiz. Bizi bilgilendirdiği için Mustafa bey’e teşekkür ederiz” diye konuştu.

        Sağlık grubunda bulunan Hemşire Şebnem Albayrak “Verimli bir gün geçti, hep beraber bilgi alış verişinde bulunduk. Bu bizim için ufkumuzu açtı, vizyonumuzu genişletti, aynı zamanda Mustafa beyin Türkiye’den gelmesi, bizlerin verimini daha çok arttıracağını düşünüyorum, bilgimiz açısından” dedi.

        Türkiye’den gelen sağlık grubuna bilgiler veren Avrupa Akademik Çalışmalar Merkezi Başkanı ve AB Uzmanı Mustafa Ulusoy “ Biz Euro Akademik olarak, Türkiye’den gelen proje gruplarımızı düzenli olarak Brüksel’de karşılıyoruz, ağırlıyoruz. Burada onlarla AB’nin ne olduğuna ilişkin ve özellikle kendi sektörleriyle ilgili olarak teknik konularda bilgilendirmeler yapıyoruz. Grubumuz sağlık grubu olduğu için, her şeyden önce özellikle AB’de sağlık politikaları ile ilgili konular gündeme gelmiş oldu. Kendilerine bu konularda bilgiler verdik. Kendileri de bizlere Türkiye’deki sağlık konusundaki, uyum politikasındaki sorularını yönelttiler, teknik anlamda da onların sorularını cevapladık” dedi.

        Projenin amaçları, Eğitim uzmanlarınca, AB’de evde bakım hizmetleri sektörünün incelenmesi ve değerlendirilmesi. AB’deki sağlık sektöründe görülen yeni teknoloji ve yöntemler incelenip, Türkiye’deki sağlık sektörüne kazandırılması. AB deki ortak ülkelerin bağlantıları ile yeni projeler yapılması. AB uyum sürecinde Türkiye’ye, AB standartlarında evde bakım hizmetleri eğitim sistemlerinin kazandırılması, Evde bakım hizmetlerin incelenerek standardizasyonunun kazandırılması.

        Projeye katılanlar : NAZAN YILMAZ İL SAĞLIK ŞUBE MÜD. ARZU YAZICI İL SAĞLIK MD. YARDIMCISI, SEMA ŞEKER AYVALIK DEVLET HST. İDARİ MD. HÜLYA ERTÜR HALK SAĞLIĞI MÜD. MUSTAFA ONUR ERKAN AİLE HEKİMİ, AYSUN ARAR HEMŞİRE, ŞEBNEM ALBAYRAK HEMŞİRE, VOLKAN GENET HALK SAĞLIĞI MÜD. YARD. CANAN AKTAN EBE-HEMŞİRE, HADİ SERDAR YAZICI BANDIRMA DEVLET HAST. YÖNETİCİSİ, ABDÜLKADİR ÇELİK, EMRE ERTÜR DİŞ HEKİMİ, CEMAL SEVEN AİLE HEKİMİ, BÜLENT BOZDEMİR AİLE HEKİMİ, MÜCAHİT ATALAY SAĞLIK MEMUR, MUSTAFA YILMAZ BİLECİK KAMU HAST BİR GENEL SEKRETERİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ