Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Göz Sağlığı Türk doktorun büyük başarısı, Dr. A. Bozkurt Şener, Relex SMİLE yöntemi, Türk doktor, gözlük ve lens kullananlar, lazer tedavisi, göz lazer, lazer,

        Hollanda'da yayınlanan Metro gazetesinde Dr. A. Bozkurt Şener tarafından gerçekleştirilen yeni göz lazer yöntemiyle (Smile) ilgili bir haber yayınlandı.

        Relex SMİLE yöntemi daha önce tedavi edilemeyen kuru gözü olan (yaklaşık %25) insanların tedavi olabilmesi için bir imkan yaratıyor. Smile ameliyatı daha güvenli ve diğer lazer yöntemlerine göre göre daha az stresli .

        Klasik yöntemlerle kornea tabakasında flep hazırlanarak yapılan tedavi Smile yönteminde flepsiz olması ve korneada sadece küçük bir kesiden yapılabilmesi nedeniyle yok denecek kadar az komplikasyona sebep oluyor.

        "SMILE lazer göz ameliyatı geleceğin yöntemidir ve önümüzdeki beş yıl içinde Hollanda'da eminim sadece Smile tekniği kullanılacaktır" diyor kliniğin yöneticisi Richard Kievitsbosch.

        Eylül 2011 tarihinden beri kullanılmaya başlanan ve Zeiss tarafından geliştirilen yöntem ile bugüne kadar dünya çapında 80.000 tedavi gerçekleştirildi. Gözlük ve kontakt lens kullanan küçük bir grup için hala hiçbir çözüm yok diye açıklıyor " Kievitsbosch. Çok ince korneası olan ve numarası yüksek olan bir grup hastada da bu yeni tedavi yönteminden faydalanabiliyor. Yeni yöntem, PRK ve LASIK gibi eski tekniklere göre daha pahalı . Klasik tekniklerin fiyatı Hollanda da 2000-3000 € iken , Smile tekniği ile bir kişinin yaklaşık 4000 €. ödemesi gerektiğini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ