Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Deveyle öpüş'me' kampanyası, Mers virüsü, corona, Dünya Sağlık Örgütü, Mers-Cov , virüs, enfeksiyon, hacı adayları dikkat

        Son günlerde, sosyal medya portalı Twitter’da develeri dudaklarından öpen çiftçi fotoğrafları paylaşılıyor. Zira, akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) bir türü olan corona virüs enfeksiyonu MERS’in kaynağının develer olma ihtimali öne çıkıyor. Suudi yönetimi önlem olarak geçen hafta ülkede çiğ deve eti, ciğeri yenmemesi ve pastörize edilmemiş deve sütü içilmemesi için çağrı yapmıştı. İşlerinin sekteye uğramasından endişe eden çiftçilerin başlattıkları ‘develerle öpüşme’ kampanyası ise ilk andan itibaren büyük ilgi gördü. YouTube’ta bir çiftçinin deveye “Yüzüme hapşır” diyerek yanağını deveye sürttüğü video da kısa sürede on binlerce kişi tarafından izlendi.

        Çiftçilerin bu eylemi, akıllara Çernobil faciası sonrası çayda radyasyon tehlikesi olmadığını kanıtlamak için çay içen eski merhum bakan Cahit Aral’ı getirdi. Şimdiye kadar 171 kişinin ölümüne yol açan MERS’in nedeni veya tedavisi henüz kesin olarak bilinmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ