Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Sağlıkçılardan KKKA eylemi, KKKA, kene , Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

        Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde düzenlenen eylemde, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi öldürmeye devam ediyor. Önlem almak için daha kaç kişinin ölmesini bekliyorsunuz" yazılı pankart açarak, "Taşeron demek, ölüm demektir" ve "Taşeron çalışma yasaklansın" sloganları attı.

        Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası İş Yeri Temsilcisi Dr. Coşkun Canıvar, Soma'da yaşanan olayları da hatırlatarak, şunları kaydetti: "Soma’da yaşanan facianın üzerinden bir hafta geçti. 301 maden işçisi arkadaşımızı kaybettiğimiz bu olay, bu coğrafyada işçi katliamının tam içinde yaşadığımızı bir kez daha acı bir şekilde ortaya koydu. Bu olay piyasacı politikaların, kar hırsının hakim olduğu bir çalışma yaşamının insan hayatını nasıl hiçe saydığını gözler önüne serdi. Her yıl en az 1500 işçinin iş cinayetleriyle, en az 10 bin işçinin meslek hastalıklarıyla öldüğü bu ülkede, son olarak iki gün önce taşeron şirket bünyesinde çalıştırılan bir sağlık emekçisi daha iş cinayetiyle hayatını kaybetti."

        Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Merkezi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nin mikrobiyoloji laboratuvarında çalışan Recep Tepe'nin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı virüsünü taşıyan kan örneği ile laboratuvarda temas etmesi sonucu hayatını kaybettiğini ifade eden Canıvar, "Basına yansıyan haberlere göre, Oltu ilçesinden tarım ilacı zehirlenmesi ön tanısıyla hastaneye yatırılan bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine, KKKA hastalığından şüphelenilerek gönderilen kan örneğiyle laboratuvarda temas eden Recep Tepe arkadaşımıza hastalık bulaşmıştır" diye konuştu.

        Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ