Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları İstanbul'da Ebola şüphesi, Ebola , Ebola virüsü, Ebola paniği, Ebola salgın

        Nijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a gelen Türk Hava Yolları uçağında bulunan Afrikalı kadın bir yolcu çocuğuyla beraber sağlık kuruluşuna sevk edildi. Kadın yolcunun yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine Atatürk Havalimanı'nda bulunan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri kadını ve çocuğu uçak içinden alarak 112 ambulansıyla hastaneye götürdü. Uçak içerisinde bulunan sağlık ekipleri ve yer hizmetleri şirketleri çalışanlarının maskeli ve ellerinin eldivenli olması dikkat çekti.

        Bu arada Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü polis ekipleri de uçak altında hazır bekledi. Afrika'dan yayılanEbolavirüsünden şüphelenildiği iddia edilirken Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği yetkilileri kadın yolcunun hamile olduğunu ve kontrol amaçlı olarak hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

        Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada 32 yaşında kadın, Nijeryalı hastanın 3 yaşında çocuğuyla transit olarak seyahat ettiği, uçuş sırasında kusunca ateşinin ölçüldüğü ve ateşinin 38 derece olması üzerine inişte kaptan pilotun uçağa doktor istediği ifade edildi. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü doktorları tarafından yapılan muayenede ise hastanın hamile olabileceği fakat ateşli olduğu için kontrol amaçlı olarak hastaneye sevk edildiği bildirildi.

        SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KONUYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI GELDİ

        Nijerya’nın Lagos şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine giden İstanbul aktarmalı THY uçağı Atatürk Havalimanı’na 12 Ağustos Salı (Bugün) sabah saatlerinde iniş yapmıştır. Uçağın yolcuları arasındaki Nijerya uyruklu 34 yaşındaki bir kadında “yüksek ateş ve kusma” şikâyeti olması üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek söz konusu hastanın uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınması sağlanmıştır.

        Hasta ve beraberinde seyahat eden 4 yaşındaki çocuğunun ilk muayenesi uçakta yapılarak, 112 Acil Ambulansı ile İstanbul ilimizdeki bir hastanemizde gözlem altına alınmışlardır. Hastanın uzmanlar tarafından muayene ve tetkikleri devam etmekte olup, sağlık durumuyla ilgili ayrıntılı açıklama durumu takiben yapılacaktır.

        Söz konusu hastada şu an için Ebola virüsünün bulunduğunu söylemek mümkün olmamakla birlikte, geldiği ülkenin Nijerya olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı olarak en küçük bulguyu dahi dikkatle değerlendirmeye almaktayız.

        Öte yandan, varış noktası Barselona olan yolcu uçağı tahliye edilerek, en küçük bir enfeksiyon ihtimaline karşın “Derin temizleme ve dezenfeksiyon” yapılmaktadır.

        Kamuoyunun bilgisine sunulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ