Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Ebola salgınının acı bilançosu!, Ebola Nedir?, Ebola Salgını, Ebola Tedavisi, Ebola Tehlikesi
        1

        Gine, Sierra Leone, Liberya, Nijerya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Senegal'de görülen ebola virüsü, kara kıtaya ölüm saçmaya devam ediyor.

        2

        Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Batı Afrika'da Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 1900'ü geçtiğini, ölümlerin yüzde 40'ının son üç hafta içinde gerçekleştiğini belirtti.WHO Başkanı Margaret Chan Gine, Sierra Leone ve Liberya'da teyit edilmiş veya muhtemel 3500 vaka olduğunu söyledi.

        3

        Batı Afrika ülkeleri Liberya, Sierra Leone, Gine, Nijerya ve Senegal'e yayılan kanamalı ateşin, salgının ilk olarak görüldüğü 1976 yılından beri ortaya çıkan salgınlardan daha fazla can aldığı ifade ediliyor. Deneysel ilaç uygulamaları devam ederken, hala Ebola için onaylanmış bir tedavi yöntemi ya da aşısı bulunamadı.

        4

        Öte yandan Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, "dünyanın Ebola ile savaşı kaybetmekte olduğunu" bildirdi. Örgütün Başkanı Jeanne Liu, dünyanın Ebola salgınını kontrol altına almakta başarısız olduğunu, liderlerin ülkeler arasındaki bu tehdidi engelleyemediğini belirtti.

        5

        Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 8 Ağustos'ta kanıtlanmış tedavisi ve aşısı bulunmayan Ebola hastalığı ile mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan ettiğini hatırlatan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Başkanı Jeanne Liu, DSÖ'nün bu açıklamasından sonra liderlerin ve yetkililerin harekete geçme konusunda birlik oluşturmadığını vurguladı.

        6

        Uzmanlar, salgın sonlanmadan 20 bin kişinin ebolaya yakalanabileceğini bunların 10 bininin de hayatını kaybedeceği tahmininde bulunuyor.