Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Alzheimer’da erken tanı önemli, Alzheimer belirtileri, Alzheimer tedavisi, Alzheimer tanısı

        İlerleyen yaşla birlikte görülme sıklığı artan Alzheimer hastalığının yakın geçmişi unutma, karar vermede güçlük ve tanıdığı yerlerde kaybolma gibi belirtiler gösterdiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Melih Vural, unutkanlığın, kişinin etkinliklerinde kısıtlılığa yol açan ve beynimizin en önemli işlevlerinden biri olan bellek bozukluğu sonucu ortaya çıkan bir sorun olduğunu söyledi.

        Özellikle yaşlılarda bunama hastalığının ilk bulgusu olabileceğini ve ciddiye alınması gerektiğini kaydeden Dr. Vural, “Alzheimer, erken döneminde genellikle gözden kaçırılabilir ve yanlış bir şekilde yaşlılık ya da yaşlanmanın normal bir parçası gibi adlandırılabilir. Hastalığın başlangıcı sinsi olduğu için başladığı kesin tarihi belirlemek zordur. Yaşlılar, geçmişte majör depresyon geçirenler, damar hastalıkları olanlar, geçmişte ciddi kafa yaralanmaları geçirenler ve düşük eğitim düzeyindeki kişiler Alzheimer hastalığı için risk faktörü taşır” dedi.

        ALZHEIMER TEDAVİSİ

        Alzheimer tedavisinde erken tanının çok önemli olduğunu belirten Dr. Melih Vural, şunları kaydetti: ”Yapılan tedaviyle, hastalığın ilerlemesi yavaşlatılabilir ve hastalığa ait olumsuz bulgu azaltılabilir. Amaç, hastanın yaşam kalitesini artırmaktır. Ayrıca, ortaya çıkan psikolojik problemlerle başa çıkabilmek için de çeşitli ilaçlar 'antidepresan gibi' kullanılır. İlaçların doktor kontrolünde alınması oluşabilecek daha kötü sorunları önler.”

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ