Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin HAVADAN MÜDAHALE ÇAĞRISI! Şahan Gökbakar kötü haberi duyurdu: Göz göre göre yandı! - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye'yi saran orman yangınları devam ediyor. Marmaris'te yazlığı bulunan Şahan Gökbakar, yangınların çıktığı ilk günden beri ekiplere destek veriyor. Olay yerinden paylaşımlarını sürdüren Gökbakar, yangın bölgesinden yaptığı canlı yayınlarla sosyal medya hesabından yardım istemeye devam ediyor.

        "DURUM ÇOK ACI"

        Sık sık yardım çığlıklarını duyurmaya çalışan Şahan Gökbakar, dün yangınların çevre evlere ulaşmak üzere olduğunu açıkladı. Olay yerinden canlı yayın yapan komedyen, "Herkese merhaba, şu anda burası coştu. İnanılmaz bir rüzgar esti, ters rüzgar oldu ve vadi coştu. Çok net göstereyim, burası alev alev yanıyor. Burada bizden sonra bir ev daha var şu anda o eve doğru ilerliyor yangın. Çok kötü durumda. Kocaman bir çıkartma gemisi, sayısız pompa, su motoru... Denizden su çekiyoruz ama insan gücüyle olacak gibi değil. Orada kelle koltukta herkes ormanda çarpışıyor şu anda yangınlarla. Alevlere bakın... Buraya sabah saatlerinden beri bir tek hava müdahalesi olmadı, helikopter gelmedi. Sabah jandarma helikopteri 20-25 kere su attı ama sönmedi, gördüğünüz gibi. Durum çok acı. Her yeri sardı yangın. Tepeden yandaki eve iniyor. Şu anda burada çığlıklar, kıyametler kopuyor. Bu sesi duymak bile çok çıldırtıcı. Her yerden kül yağıyor. Burası Türkiye'nin gözbebeği, Marmaris... Yıl 2021 ve burası şu anda havadan müdahalenin olmadığı, yangının kontrolden çıktığı bir nokta. Allah sonumuzu hayretsin..." dedi.

         "O gün geldiğinde kimseden yardım istemeyeceğim"
        "O gün geldiğinde kimseden yardım istemeyeceğim" Haberi Görüntüle

        "CAYIR CAYIR YANIYOR!"

        "Tamamen kontrolden çıktı." ifadelerini kullanan Şahan Gökbakar, "Sanırım birazdan tahliye edeceğiz. Çok zor bir durum ve sıfır havadan müdahale var. Bütün bu ormanlar yanıyor. Bizim evimizin etrafı açık. Bir şekilde orada durdurabilmeyi ümit ediyoruz ama ormanlar gidiyor... Güzelim ormanlar cayır cayır yanıyor. O kadar yetersiz kaldık ki havadan müdahalede... Buradaki bu insanlar şu anda belki orada alevlerin içinde kaldı. 5 dakika içinde her şey döndü. Tüm vadinin sırtı şu anda alev alev yanıyor, Allah'ım sen bizi kurtar... Diğer taraf da aynı şekilde. Birazdan aynı manzarayı orada da yaşayacağız. Göz göre göre yok oluyor! Burası böyleyse Turgut'u hayal edemiyorum. Nefes almakta zorlanıyorum ama burayı terk etmeyeceğim. Yangını düzlükte yakalayıp, söndürebilirsek ne ala... Evimizi kurtaramasak da hiç önemli değil, gerçekten zerre üzülmem, yıpranmam. Çok şükür, benim imkanım var. Ben tekrar elden geçiririm, düzeltirim bir şekilde ama burada şu anda alevlerin içinde insanlar kaldı belki de... Allah'ım, sen yardım et..." şeklinde konuştu.

        Havadan müdahalenin olmadığını belirten Gökbakar, "Çıkartma gemisi mücadele ediyor, Aydın Belediyesi mücadele ediyor. Durum çok kötü. Burası böyleyse Mazı'yı, Çökertme'yi, Orhaniye'yi, Turgut'u düşünemiyorum. Yandaki evin sahibi ve onun arkadaşları da yukarıdan gelen yangını tutmaya çalışıyor. Onların cephesi de şu anda sağ tarafa göre bir nebze sakin. Bizim evimizin 3 cephesi derin boşluklarla açık, yani orman içerisinde değil fakat burada komşumuzun evi orman içerisinde ve bu inecek olan yangın o evle direkt temas edecek. Havadan müdahale olmazsa her şey yok olacak... Adamcağızın evi yanacak, yok olacak..." dedi.

        "BEN KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

        "Son ana kadar duracağım burada." şeklinde konuşan Şahan Gökbakar, "Bütün yetkililer görsün, duysun, işitsin, bu yayınlar tarihe geçsin... Dün de durduk, ondan önceki gün de durduk... Allah'ım bizi kurtar... Ben sesimi bir şekilde duyurabiliyorum, burada sağ olsunlar savaşlarda kullanılan çıkartma gemisi var yahu, daha ne olsun! Defalarca su sıktılar, hortum çektiler, ellerinde ne varsa... Bütün komutanlar orada, içeride. Komutanlardan bazıları, 'Şu hortumu tutup, içeri gireyim.' diyor. 'Yapmayın, gitmeyin' diye birbirlerini engelliyorlar. Sesim bazen çıkmıyor ama ben konuşmaya devam edeceğim. Sizler her şeyi görebilin diye, size aktarmaya çalışıyorum, alevleri göstermeye çalışıyorum. Kendi evimiz hiç önemli değil." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "EVİMİZ YANABİLİR AMA HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL KARICIĞIM"

        Daha sonra eşi Selin Gökbakar'ı aradığını dile getiren ünlü isim, "Ona telefonda, 'Bizim evimiz yanabilir ama yanarsa da hiç önemli değil karıcığım. Aynısını yeniden yerine koyacak imkanımız var inşallah. O yüzden hiç üzülmeyelim, biz burada insanlar için bir şeyler söyleyelim. Evimizi de kurtarabilirsek, kurtarırız. Kurtaramazsak da canımız sağ olsun.' dedim, anlaştık, konu kapandı benim için. O yüzden üzülmüyorum ve korkmuyorum. Ben ve benim beraberimdeki arkadaşlarımın can güvenliği tehdit altına girdiği anda ben burayı tahliye ederim, arkama bakmam." şeklinde konuştu.

        Şahan Gökbakar ile eşi Selin Gökbakar
        Şahan Gökbakar ile eşi Selin Gökbakar
        REKLAM

        Gökbakar, sözlerini, "İçimin bir tarafı burkuluyor tabii ki ama çok şükür, yerine koyabileceğimiz şeyler. Burası ufak bir köy evi. Son ana kadar uğraşacağım, yaktırmamak için. Şu anda çatısını ıslatıyoruz. Sahil Güvenlik botları buraya su ikmali yaptılar. Allah razı olsun sizden, hepinizden. Biz buradan onlara yol açtık, direkt geçebilsinler diye. Bahçe çitlerini söktük. Buradan arkaya 8-9 dönüm boş araziye gidiyorlar. Burada insanüstü bir çaba sergileniyor ama tek bir havadan müdahale olmadı bu zamana kadar, gördünüz. Burada itfaiyecilerimiz sol taraftaki yangını tutmak için geldiler tekrar. Kardeşim Togan onlarla konuşuyor. Son ana kadar burada gücümüzün yettiği kadar duracağız. Sağ olsun donanmamızın çıkartma gemisi buraya 300-400 metrelik bir hortum verdi. Oldukça basınçlı bir su verebiliyor, böylece yaklaşık 70-80 metreye su fırlatabiliyor yetkililer. Şu anda burası 53 derece. Telefonumun arkasına buz koydum, öyle tutuyorum." ifadeleriyle sürdürdü.

        "MERAK ETMEYİN, İYİ OLACAĞIZ"

        Ardından Şahan Gökbakar'ın yanına gelen Aydın itfaiye erlerinden biri, yangının büyüdüğünü, sivil gönüllü çalışanların bir an önce oradan tahliye edilmesi gerektiğini, alevlerin arasında kalacaklarını, hava desteği gelmezse 2-3 evin tamamen yanacağını ve yangını söndüremediklerini söyledi.

        İtfaiye eri, Gökbakar'ın canlı yayın yaptığı bölgede alevlerin iyice yaklaştığı evlerden birinde yaşlı bir kadının oturduğunu ve can güvenliğinin tehlikeye gireceğini ifade etti. Daha sonra "Tekrar sizi bilgilendireceğim. Merak etmeyin, iyi olacağız." diyen ünlü komedyen, canlı yayınını sonlandırdı.

        "KOMŞUMUZUN EVİ GÖZ GÖRE GÖRE YANDI"

        Daha sonra gece yarısı yeniden paylaşım yapan Şahan Gökbakar, kötü haberi verdi. "Komşumuzun evi göz göre göre yandı. Yazık, çok yazık..." diyen ünlü isim, "Sevgili dostlar söylediğim gibi yangın maalesef evi sardı. Burada ortalık karıştı. Çok kötü, çok… Gündüz size bu evi gösterdim ve 'Bu yangın buraya gelecek.' dedim. Canına yandığımın helikopteri bir-iki su atsa, evi ıslatsaydı bari geç alev alsaydı. Yapacak hiçbir şey yok şu an. Maalesef... Evin sahibi İsmail Bey’i üç defa aradık ama maalesef telefonu kapalı, ulaşamadık. Saat 04.00 ve bununla uğraşıyoruz. İnanın, yapacak hiçbir şey yok." şeklinde konuştu.

        Gökbakar, ardından, "Maalesef yetersiz müdahaleler bu şekilde sonuçlar doğuruyor. Müdahale yetersiz olunca, zamanında olmayınca bu şekilde alev alev insanların evleri yanıyor. Ahşap bir evdi sanırım. Çöktü ev. İtfaiyemiz maalesef burada değil. Halbuki bir saat önce gelinseydi ama onlar da öbür tarafı bırakamadı... Allah yardımcımız olsun." açıklamasını yaptı.

        SON DURUMU ANLATTI: BU ŞEKİLDE KÖZ KOVALIYORUZ

        Ardından ekiple birlikte yangını söndürdüklerini ifade eden Şahan Gökbakar, son durumu, "Evet sevgili dostlar; bugün soğutma yapıyoruz demiştim... Ben elimdeki hortumla tütme gördüğümüz, duman algıladığımız yerlerde buradan soğutma yapıyorum. Şu anda vadinin o son dip kısmındayım. Burada aktif şekilde devam eden bir durum var. Özellikle burayı güzelce soğutmamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü sabahtan beri yaklaşık yarımşar saat arayla çeşitli dumanlar geliyor. Bakın arkadaşlar işte dumanın katliamı bu! Bunun için uğraşıyorduk. Bunları engellemek için uğraşıyorduk, 'Şu manzarayı yaşamayalım' diye bas bas bağırıyorduk. Biz buralara yetişebildik, buraları söndürebildik. O yüzden bakın şu yeşili yaktırmadık. Biz yukarıdan gelen alevi burada tutmasaydık buradaki yeşil çalılar alev alacaktı ve her yere dağılacaktı. 'Soğutma işlemi nasıl yapılıyor?' derseniz... Bu elimde tuttuğum hortumun ucu donanmamızın gemisinde şu anda. Tazyikli bir şekilde su veriyorlar. Çok boğucu bir ortam şu an. Çünkü hararetli bir yer, o yüzden kan ter içinde kaldım kusura bakmayın. Bu şekilde gün boyunca dinlendiriyoruz, şu anda ben devraldım. Sırayla devralıyoruz dönüşümlü bir şekilde. Arkadaşlar emin olabilirsiniz ki yangını tekrar başlatmayacağız, uğraşacağız. Başlarsa da yine yetkililere hemen haber vereceğiz ve müdahale edeceğiz." sözleriyle anlattı.

        "DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE ÇABALAYACAĞIZ"

        Gökbakar, "İşin şu anda köz olarak mevcut halini koruduğu, en ufak bir rüzgarı beklediği yere doğru gideceğim, tepeden ineceğim. Demin o bulunduğum yerden 20-30 metre aşağıya dere yolundan gidip, yukarı doğru tekrar kıvrıldım. Tam tütmenin merkezine geldim. Burada iki kişi yangını tekrar başlatmamak için dikkatli bir şekilde çabalayacağız. Bu tütme eğer kontrol altına alınmazsa, söndürülmezse en ufak bir şekilde çalıları harlayacak. Gerçi biz buraları çok ıslattık, pek ilerleyeceğini düşünmüyorum. Bakın bitkilerin üzeri hep su. Yerler, taşlar hep su ama şimdi köküne sıkacağım." dedi.

        Ünlü komedyen, sözlerini, "Şimdi bulunduğumuz noktaya itfaiyeci arkadaşlarımız geldi. Tabii ki işi profesyoneline devredeceksin. Biz de hortumu kendilerine bıraktık. Biz ayak bağı olmak için değil, yardım etmek için buradayız. Bizden daha iyi koruyacağına emin olduğumuz biri geldiği anda hemen teslim ettik ve devam ettik." şeklinde noktaladı.

        YANGIN EVİNE METRELER KALA DURDU

        Habertürk'ten Onur Aydın'ı haberine göre; Orman yangınları komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki evine metreler kala durdu. İşte ünlü komedyenin evinin son hali...

        "KİMSEDEN YARDIM İSTEMEYECEĞİM"

        Şahan Gökbakar, geçtiğimiz günlerde kendisini mülkünün derdine düşmekle suçlayanlara yanıt vermişti. 40 yaşındaki komedyen, konuyla ilgili, "Yangın çıktığında eşimle İstanbul’daydık. Eşime, burada olmak istediğimi söyledim. Bin adet yangın söndürücü getirdim, dağıttım. Kendi evimin etrafında yangını söndürecek su pompaları aldım. Evim yangın tehlikesi taşımıyor ama gereken önlemleri aldım. Evimin yandığını görmek isteyenler için de o gün geldiğinde kimseden yardım istemeyeceğim." demişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ