Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Sahte koronavirüs kitini tespit ediyor - haberler - Girişimcilik Haberleri

        Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile birlikte test kitleri, dezenfektan gibi sağlık ürünlerine talepte ciddi bir artış yaşanıyor.

        Bu durum sahte ürünlerin de piyasaya girmesine yol açabiliyor ve e- ticaret sitelerinde birçok sahte koronavirüs test kiti ve yasadışı üretilen dezenfektanlar satışa sunuluyor.

        Bu süreçte yaşanabilecek mağduriyetlere engel olmak için kurulan İskoçya merkezli girişim Vistalworks, hayata geçirdiği online uygulama ile satışa sunulan sahte test kitleri ve yasa dışı üretilen dezenfektanları tespit edilebildiğini duyurdu.

        Estonya e-residency (e-oturum)programında çıkan biri girişim olan Vistalworks'ün, ilk etaptaeBay üzerinden satıla sahte kitlere karşı denetim sağladığı, yakın zamanda ise Amazon ve Facebook gibi platformlara da bu hizmeti taşıyacağı öğrenildi.

        Verilen bilgiye göre, girişimin hizmete sunduğutüketici koruma yazılımı, İskoçya Polis Teşkilatı, İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) ve İskoçya Ticaret Standartları birimi ile birlikte geliştirildi.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ