Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sahurda tüketilebilecek susatmayan besinler: Su oranı yüksek, susatmayan meyve ve sebzeler ve besinler nelerdir?
        1

        SU ORANI YÜKSEK MEYVELER

        Bazı meyvelerin büyük bir çoğunluğu sudan oluşur. Bu sayede kişi, oruç tuttuğu sırada vücuttaki su dengesini koruyabilir. Sahurdan sonra susuzluk hissetmek istemiyorsanız, su oranı yüksek olan; karpuz, kavun, şeftali, portakal, greyfurt, ananas, muz, elma, üzüm, çilek ve ahududu gibi meyveler tüketebilirsiniz.

        2

        ÇİĞ SEBZELER

        Çiğ sebzelerin su oranı oldukça yüksektir. Sahur zamanında çiğ sebze ve yeşilliklerden oluşacak bir salata tabağı, oruç tutarken vücudunuzun susuz kalmasını önler. Bu sebzeleri çiğ tüketemeyenler pişirerek de yiyebilir ancak çiğ sebzeler daha fazla tok tutar ve sindirim sistemini yatıştırır.

        Beyaz ve kara lahana, brokoli, Çin lahanası, brüksel lahanası, karnabahar, su teresi ve roka, çiğ olarak tüketebileceğiniz sebzelerdir.

        3

        SÜT ÜRÜNLERİ

        Ayran, yoğurt ve kefir gibi süt ürünleri vücudun su ihtiyacını karşılar. Bu ürünlerin kalorisi düşüktür ancak uzun süre tokluk hissi verirler. Ayrıca iftardan sonra da bir bardak ayran veya süt içmek, vücudun kaybettiği tuzu geri kazanmasını sağlar.

        4

        MADEN SUYU

        Maden suyu hem susuzluk giderici etkiye sahiptir ayrıca sindirimi kolaylaşırır, hazımsızlığı giderir ve kabızlığı engeller.

        5

        ÇİĞ KURU YEMİŞ

        Kuru yemişler susuzluk hissini azalttığı gibi tokluk da yaratır ancak yüksek oranda tuz içerdikleri için kavrulmuş kuru yemişlerden kaçınmak gerekir aksi halde ertesi gün fazlasıyla susuzluk yaratabilir.

        6

        SU ORANI YÜKSEK SEBZELER

        Tıpkı bazı meyveler gibi bazı sebzelerin de büyük çoğunluğu sudan oluşur. Bu sebzeleri tüketmek, vücuttaki su seviyesini yükselttiği gibi kişinin susamasını da engeller.

        Sahur zamanında; salatalık, ıspanak, patlıcan, domates, bezelye, patates, kereviz ve marul gibi sebzeleri tüketebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ