Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'da Suriyeli anneyi ve bebeğini öldürenlere ağırlaştırılmış müebbet talebi

        Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma neticesinde 2 tutuklu şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

        AA'nın haberine göre, Sakarya 1, Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheliler Birol Karacal ve Celal Bay hakkında hazırlanan 12 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı. Mahkeme, 2 şüpheli hakkında "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "nitelikli cinsel saldırı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ile "nitelikli yağma" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl 6'şar aydan 50'şer yıla kadar hapis cezası istenen iddianameyi kabul etti.

        Sanıkların, yargılanmasına 1 Aralık Cuma günü başlanacak.

        "BİRLİKTE HAREKET ETTİKLERİ ANLAŞILMIŞTIR"

        Aile ve Soyal Politikalar Bakanlığı ile Suriyeli hamile kadının eşi Halid Al-Rahmun'un müşteki olarak yer aldığı iddianamede, şüpheliler ile müşteki Rahmun'un aynı fabrikada ve vardiyada çalıştığı, şüpheli Karacal'ın Rahmun'un aynı apartmanda kapı komşusu olduğu belirtildi.

        Şüpheliler ile Al-Rahmun arasında iş yerinde tartışmalar yaşadıklarının belirtildiği anlatılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

        "Somut olaya bakıldığında şüphelilerin maktule tecavüz etmeyi planlayarak Emani Al-Rahmun'un evine girdikleri ve bayılttıkları, bu esnada maktulün bebeğinin ağlaması üzerine bebek Halaf'ı öldürdükleri anlaşılmıştır. Ayrıca şüpheliler cebir kullanarak maktul Emani Al-Rahmun'u bayılttıktan sonra da üzerindeki gerdanlığı ve yatağının yanı başındaki telefonu almışlardır. Sonrasında şüpheliler, bebek Halaf ile baygın vaziyette olan Emani Al-Rahmun'u ormana götürerek Emani Al-Rahmun'a niteliki cinsel saldırıda bulunmuşlardır."

        Şüphelilerin, Emani Al-Rahmun'un kulağındaki küpeleri aldıkları, daha sonra Emani Al-Rahmun'u öldürdükleri belirtilen iddianamede, "Bebek Halaf ve 9 aylık gebe olan Emani'nin üzerini olay yerinde bulunan çalılar ve otlarla kapatarak gizledikleri şeklinde gerçekleşen olayda şüphelilerin ikrara yönelik beyanları ve yer gösterme tutanağı birlikte değerlendirildiğinde gerçekleşen bütün suçlar üzerinde şüpheliler arasında birlikte suç işleme kararının bulunduğu ve işlenen suçlar üzerinde şüpheliler arasında birlikte hakimiyet kurduklarının sabit olduğu, şüphelilerin eylem ve fikir birlikteliği içerisinde hareket ettikleri anlaşılmıştır." ifadeleri yer aldı.

        "DURUŞMALARIN UZUN SÜRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

        Halid Al-Rahmun'un avukatı Cihat Gökdemir, yaptığı açıklamada, iddianamenin savcı tarafından iyi hazırlandığını söyledi. İddianamede suçların iyi tespit edildiğini belirten Gökdemir, "Sanıklar, suçu işlediklerini ikrar ediyorlar. Tüm ayrıntılarıyla iddianamede görüldüğü gibi suçu anlatıyorlar. Bu anlamda ikrarın bu şekilde olduğu yerde duruşmaların çok uzun süreceğini düşünmüyoruz. İddianamede eksik olarak gördüğümüz bir yön var, o da tüm suçlar tasnif edildiği halde nefret suçu iddianamede yer almamış. Türkiye'de nefret suçu yeni düzenlenen bir suç. Bu olayın da nefret suçunda olduğu çok açık." diye konuştu.

        Gökdemir, davaya müşteki vekili olarak katıldığını fakat Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) gibi birçok sivil toplum kuruluşunun kendisini arayarak davaya katılmak istediklerini aktararak, birçok sivil toplum kuruluşunun davaya müdahil olacağını anlattı.

        Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan Suriyeli uyruklu Halid Al-Rahmun, 6 Temmuz'da iş yerinden geldikten sonra evinde olmayan hamile eşi Emani ile 10 aylık erkek bebeği Halaf Al-Rahmun'u tüm aramalarına rağmen bulamamış ve ihbarı üzerine jandarma ile polis ekiplerince çalışma başlatılmıştı. Aramalar sonucu kadın ve bebeğinin cesetleri, Birlik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunmuştu. Olayla ilgili gözaltına alınan Birol Karacal ile Celal Bay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ