Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sakarya'da zabıta aracında bayrak açan 3 Afgan yakalandı - Yeni Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal medyada bir kişinin Ferizli Belediyesi zabıta aracında eski Afganistan bayrağı açtığı paylaşım üzerine harekete geçti. Şüphelileri belirleyen ekipler Afgan uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı.

        Geçici kimliklerini ve oturma izinlerini ibraz edemeyen 3 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecek.

        Öte yandan, "aracın kapılarını açık bırakarak tedbir almaması" nedeniyle görevden açığa alınan zabıta memuru hakkında işlem başlatıldı.

        "SORUMLULARIN GEREKLİ CEZAYI ALMASI İÇİN TÜM HUKUKİ VE ADLİ SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜYORUZ"

        Ferizli Belediyesinden yapılan açıklamada, zabıta aracında eski Afganistan bayrağı açılmasının en sert şekilde kınandığı belirtildi.

        REKLAM

        Süratle başlatılan incelemeler neticesinde ilgili videonun ilçede bulunan Afgan uyruklu bir şahıs tarafından çekildiği, söz konusu kişilerin izinsiz ve kontrol dışında olacak şekilde araca binerek bu eylemi gerçekleştirdiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

        AA'nın haberine göre; Afgan uyruklu şahıslarla ilgili hukuki sürecin başladığı hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Görevli olduğu araçta gerekli önlemleri almayarak kapıları açık bir şekilde park edip denetime çıkan zabıta personelimiz hakkında da tahkikat başlatılmış ve soruşturma sürecinin salahiyeti açısından da süreç sona erene kadar açığa alınmıştır. Bu videonun çekilmesi konusunda ihmali olanlar hakkında da idari ve hukuki süreçler işletilmektedir.

        Mülteciler konusunun sürekli gündemde olduğu bir dönemde Ferizli Belediyesine ait araçta böyle bir olay yaşanmasından son derece rahatsızlık duyduğumuzu bir kez daha hatırlatarak yaşanan bu olaydan büyük rahatsızlık duyuyor ve sorumluların gerekli cezayı alması için tüm hukuki ve adli süreçleri titizlikle yürütüyoruz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ