Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından içmesuyu altyapına yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında daha önceden Serdivan Aralık Mahallesi’nde içmesuyu altyapısını yenilemeye yönelik bir çalışma başlattıklarını hatırlatan SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan, “Bölgedeki ilk çalışmalarımızla Aralık’ın köy olduğu dönemlerde inşa edilen ve ciddi sıkıntılara neden olan içmesuyu altyapısının bir kısmını yenilemiştik. Mahallemizin diğer alanlarında da içmesuyu hatları inşa ederek Aralık Mahallesi’nin içmesuyu şebekesini baştan sona yenilemiş olduk” diye konuştu.

        “Yatırımlar sürecek”

        Çalışmalara ilişkin detaylar paylaşan Ercan, “Şehrimizde dayanıklı ve sağlam içmesuyu ağının uzunluğunu her geçen gün daha da arttırıyoruz. Serdivan Aralık Mahallesi’nin köy olduğu dönemlerde inşa edilen en az 30 yıllık hatları küçük çaplı oldukları için basınç yetersizliği sorunu yaşanıyordu. Şebeke ihtiyaçları karşılamıyor ve sık sık arızalar ortaya çıkıyordu. Ekiplerimizin çalışmaları neticesinde mahallenin toplam 6 bin 280 metrelik içmesuyu altyapısını ve abone bağlantılarını yeniledik. Yeni hattı devreye alarak sorunları çözüme kavuşturduk. Şehir genelinde içmesuyu altyapısına yönelik yatırımlarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler