Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Pamukova'nın bin metre rakımlı Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı beyaz örtüye büründü.

        SASKİ tarafından Pamukova'nın bin metre rakımlı Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı kış mevsiminin yaklaşması ve hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte beyaz örtüye büründü. Sakarya'nın alternatif içme suyu kaynaklarından birisi olacak Akçay Barajı havzasında inşa çalışmalarının sona ermesinin ardından kar ve yağmur suları toplanarak Hızırilyas Su Yönetim Merkezinde yüksek teknoloji ile arıtılacak. Daha sonra ise vatandaşların musluklarına ulaştırılacak. Ayrıca barajın isale hattı üzerine kurulacak HES’lerle temiz enerji üretilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler